ClickCease

Miele wasmachine storing F63

Miele wasmachine storing F63: te veel schuim in de wasmachine

U wilt vanzelfsprekend dat uw vuile was na het draaien van een wasprogramma weer lekker ruikt. Het toevoegen van wasmiddel en bijvoorbeeld wasverzachter helpt u hierbij. Pas echter op met de hoeveelheid wasmiddel die u gebruikt. Te veel sop kan leiden tot Miele wasmachine storing F63.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele wasmachine storing F63

Wanneer Miele wasmachine storing F63 zichtbaar wordt op het display van uw wasmachine, duidt dit op een te grote hoeveelheid sop in de wastrommel. Vaak is dit het gevolg van een te grote hoeveelheid wasmiddel in het reservoir aan de voorzijde van uw wasmachine. U voorkomt deze Miele wasmachine storing door voortaan goed te letten op de dosering die wordt aangegeven op de verpakking van uw wasmiddel en wasverzachter. Gelukkig is het verhelpen van Miele wasmachine storingscode F63 heel eenvoudig!

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Onderstaand stappenplan helpt u de Miele wasmachine storingscode F63 zelf te verhelpen. De hulp van een witgoed monteur heeft u hierbij niet nodig. 

  • Stap 1: schakel de wasmachine uit en haal het wasgoed uit uw wasmachine. Houd er rekening mee, dat er nog veel sop in de kleding zal zitten. Het moet op een later moment nogmaals gewassen worden om zeepvlekken te voorkomen. 
  • Stap 2: laat de wasmachine nu op maximale temperatuur (bijv. 90 graden Celsius) draaien zonder wasgoed in de wastrommel te stoppen. De zeepresten worden nu uit de wasmachine verwijderd.
  • Stap 3: stop het wasgoed terug in de wastrommel en laat de kleding spoelen door de wasmachine. Gebruik geen wasmiddel of wasverzachter.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenMiele wasmachine storing F63

Het kan voorkomen dat bovenstaand stappenplan niet voor een oplossing zorgt bij Miele wasmachine storingscode F63. Zeepresten zouden bijvoorbeeld kunnen leiden tot een nieuwe storing, denk aan een probleem met de afvoer. Schakel een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in om u te laten adviseren over de wijze waarop u de storing het beste kunt verhelpen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu