ClickCease

Miele wasmachine storing F51

Miele wasmachine storing F51: druksensor storing

Werkt uw Miele wasmachine niet meer, of is deze tijdens een wasprogramma plotseling gestopt? Het duidt op een probleem met een of meerdere onderdelen. De wasmachine stopt met werken om een verergering van de schade aan onderdelen te voorkomen. Een voorbeeld van zo’n probleem is de Miele wasmachine storing F51. Lees nu verder hoe u dit probleem kan oplossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele wasmachine storing F51

Miele wasmachine storingscode F51 duidt op een probleem met de druksensor in uw wasmachine. Deze sensor meet voortdurend hoeveel druk er op de wasmachine staat tijdens het uitvoeren van een wasprogramma. Het meten van de druk is belangrijk, omdat dit bepaalt of het verwarmingselement moet worden ingeschakeld door de wasmachine. Tevens voorkomt het dat het verwarmingselement wordt ingeschakeld terwijl er onvoldoende water in de machine zit.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

In de meeste gevallen zal de druksensor vervangen moeten worden bij Miele wasmachine storingscode F51. Zelf deze sensor vervangen is erg lastig. Het is dan ook verstandig om hier een witgoed monteur voor in te schakelen. Als u namelijk dit zelf wil proberen op te lossen kan het probleem groter worden. Hierdoor kan u de druksensor beter door een professional laten vervangen waardoor u niet voor verrassingen komt te staan. 

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurMiele wasmachine storing F51

Kies voor de hulp van een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo. De monteur bij u in de buurt loopt de onderdelen van uw Miele wasmachine na op zoek naar slijtage en defecten. Waar nodig zal de monteur de druksensor en eventuele andere onderdelen voor u vervangen. Op deze manier kunt u nog een lange tijd vooruit met uw Miele wasmachine, zonder dat storingscode F51 problemen geeft. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu