ClickCease

Miele wasmachine storing F50

Miele wasmachine storing F50: motorstoring

Een foutcode op het display van uw Miele wasmachine geeft aan dat het apparaat in de storingsmodus is geschoten. Bijzonder vervelend, want het maakt dat het wasprogramma niet wordt afgemaakt of dat u deze niet meer kunt starten. Een voorbeeld van een probleem is de Miele wasmachine storing F50.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele wasmachine storing F50

Wanneer u op uw Miele wasmachine de storingscode F50 op het display van het apparaat ziet staan, duidt dit op een probleem met de motor van uw apparaat. Een defect aan de motor kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk heeft u de wastrommel te zwaar belast, of zit deze te vol. Het water kan hierdoor niet goed worden afgevoerd, waardoor de belasting sterk toeneemt tijdens het wasprogramma. 

Ook kan de motor versleten zijn of om een andere reden zijn gestopt met draaien. In dit laatste geval heeft u de hulp van een witgoed monteur nodig om Miele wasmachine storingscode F50 op te lossen.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Op het moment dat de Miele wasmachine storingscode F50 het gevolg is van een overbelasting van de motor, kunt u deze zelf oplossen. Volg hiervoor onderstaand stappenplan. 

  • Stap 1: zorg er eerst voor dat u de stekker van de Miele wasmachine uit het stopcontact heeft getrokken. 
  • Stap 2: verwijder daarna circa de helft van het wasgoed uit de wastrommel, om een nieuwe overbelasting van de motor te voorkomen.
  • Stap 3: laat de wasmachine een half uur tot een uur uit het stopcontact. Steek de stekker vervolgens opnieuw in het stopcontact en laat het wasprogramma nogmaals draaien.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenMiele wasmachine storing F50

Mocht het probleem met uw Miele wasmachine nog niet verholpen zijn, dan kunt u een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo inschakelen. De monteur bij u in de buurt heeft namelijk een ruime ervaring in het oplossen van verschillende storingen in Miele wasmachines.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu