ClickCease

Miele wasmachine storing F20

Miele wasmachine storing F20: probleem verwarming of watertoevoer

Verschillende soorten problemen kunnen ertoe leiden dat uw Miele wasmachine in de storingsmodus schiet. Dit betekent dat een programma niet gestart kan worden, of dat deze niet wordt afgemaakt. Een voorbeeld van een foutcode die vervolgens zichtbaar wordt op het display is Miele wasmachine storing F20.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele wasmachine storing F20

Miele wasmachine storing F20 is een nare storing, daar deze foutcode diverse oorzaken kan hebben. Zo kan er sprake zijn van een probleem met de verwarming in de wasmachine. De verwarming wordt mogelijk niet meer warm, waardoor de was vuil blijft. Een probleem met het verwarmingsrelais kan hier de oorzaak van zijn. Ook kan het verwarmingselement versleten zijn geraakt als u de wasmachine al jaren gebruikt. 

Een andere mogelijke oorzaak van Miele wasmachine storingscode F20 is een probleem met de watertoevoer. Wanneer te weinig water wordt aangevoerd blokkeert de wasmachine. Hetzelfde geldt voor een situatie waarbij er te veel water wordt aangevoerd.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Het oplossen van Miele wasmachine storingscode F20 is enkel mogelijk, wanneer het probleem zich rond de watertoevoer bevindt. Volg onderstaand stappenplan om de storing op te lossen. 

  • Stap 1: controleer of de kraan waarop de aanvoerslang is aangesloten geopend is. Kijk ook direct of er een knik in de toevoerslang zit. 
  • Stap 2: haal de toevoerslang los bij een knik en sluit deze opnieuw aan na het verwijderen van de knik.
  • Stap 3: controleer het filter in de toevoerslang. Mogelijk is het filter verstopt geraakt, waardoor er nauwelijks nog water door het filter stroomt. U kunt deze onder de kraan reinigen.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenMiele wasmachine storing F20

Wanneer bovenstaand stappenplan niet voor een oplossing gezorgd heeft, is het raadzaam een witgoed monteur in te schakelen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo helpen u graag bij het opsporen van de oorzaak van het defect in de wasmachine. Ook kunnen zij deze oorzaak direct voor u verhelpen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu