ClickCease

Miele wasmachine storing F14

Miele wasmachine storing F14: probleem met circulatiepomp

Een Miele wasmachine bestaat uit tal van kwetsbare onderdelen. Als een van deze onderdelen niet meer goed functioneert schiet de wasmachine in de storingsmodus. Het betekent dat een programma niet wordt afgemaakt, of dat u deze niet langer kunt starten. Een voorbeeld is Miele wasmachine storing F14. Een storing die gelukkig niet heel vaak voorkomt!

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele wasmachine storing F14

Op het moment dat u te maken heeft met Miele wasmachine storingscode F14 duidt dit op een probleem met de circulatiepomp in de wasmachine. Een dergelijk probleem kunt u in sommige gevallen zelf oplossen. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer het probleem veroorzaakt wordt door vuil in het filter van de wasmachine. 

In andere gevallen zit het defect in de drukschakelaar van de wasmachine, waardoor de circulatiepomp niet goed wordt aangestuurd. Het vervangen van de drukschakelaar kan noodzakelijk zijn. Hier heeft u de hulp van een witgoed monteur voor nodig.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Wanneer het probleem rond de circulatiepomp van uw Miele wasmachine veroorzaakt wordt door een vervuild filter, lost u deze eenvoudig op aan de hand van onderstaand stappenplan. 

  • Stap 1: haal het filter uit de wasmachine. Vaak bevindt zich aan de voorzijde een klepje, die het mogelijk maakt het filter los te halen. 
  • Stap 2: reinig het filter grondig, zodat er hier geen vuil in achterblijft. U doet dit bijvoorbeeld onder de kraan. Controleer het filter ook op haarspeldjes, losse muntjes, enzovoorts.
  • Stap 3: controleer de afvoerslang, als het probleem nog niet verholpen is. Mogelijk is deze ernstig vervuild of zelfs verstopt geraakt.

 3.   Laat een witgoed monteur het probleem oplossenMiele wasmachine storing F14

Mocht het reinigen van het filter Miele wasmachine storingscode F14 niet hebben verholpen, kunt u een witgoed monteur inschakelen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de circulatiepomp, de drukschakelaar en het warmterelais voor u na op schade. Waar nodig worden onderdelen vervangen, zodat uw Miele wasmachine weer naar behoren functioneert.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu