ClickCease

Miele wasmachine storing F11

Miele wasmachine storing F11: storing waterafvoer

Is uw Miele wasmachine tijdens een wasprogramma in de storingsmodus geschoten? Lukt het u niet meer om een wasprogramma te starten op de wasmachine? Mogelijk is er sprake van Miele wasmachine storing F11. U kunt een storing in sommige gevallen zelf verhelpen. Op deze manier heeft u de hulp van een witgoed monteur niet nodig.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele wasmachine storing F11

Foutcode F11 van Miele wasmachine is over het algemeen het gevolg van een probleem met de waterafvoer. Op het moment dat het water niet goed kan worden afgevoerd, dreigt de wasmachine te overstromen. Daarbij wordt de wastrommel dermate zwaar, dat de motor overbelast kan raken en uitvalt. Het verklaart waarom de Miele wasmachine in de storingsmodus schiet.

Er kan sprake zijn van een knik in de afvoerslang van uw wasmachine. Ook kan storingscode F11 veroorzaakt worden door een verstopping in de afvoer. Een derde optie is een sterk vervuild filter.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossenMiele wasmachine storing F11

U lost de wasmachine storing relatief eenvoudig zelf op. Onderstaand stappenplan begeleidt u hierbij. 

  • Stap 1: haal eerst het filter van de Miele wasmachine los en reinig deze grondig. Bij een vervuild filter stroomt het water namelijk niet meer goed weg. 
  • Stap 2: controleer vervolgens of er een knik in de afvoerslang zit. Schakel de machine uit en haal daarna de afvoerslang los om de knik te verwijderen. 
  • Stap 3: ook wanneer er geen knik in de afvoerslang zit kunt u deze loskoppelen. Spoel de afvoerslang schoon onder de kraan en controleer deze op beschadigingen. 

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen 

Mocht het reinigen van het filter, het verwijderen van een knik en het schoonmaken van de afvoerslang niet geholpen hebben, dan kunt u via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur bij u in de buurt spoort de oorzaak van Miele wasmachine storing F11 voor u op en zorgt direct voor een oplossing. Zo kunt u de gerepareerde wasmachine al snel weer gebruiken!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu