ClickCease

Miele vaatwasser storing F70

Miele vaatwasser storing F70: storing waterproof

Een storing in uw Miele vaatwasser kan bijzonder vervelend zijn. Het programma dat u eerder gestart heeft wordt als gevolg van de storing niet afgemaakt. Maar goed ook, want het voorkomt schade aan de onderdelen in uw Miele vaatwasser. Een voorbeeld van een foutcode die zichtbaar kan worden op het display is Miele vaatwasser storing F70.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele vaatwasser stroring F70

Miele vaatwasser storingscode F70 is vaak het gevolg van een probleem met de toevoer van water naar uw vaatwasser. Waar andere storingen duiden op een tekort aan water, is er bij Miele vaatwasser storingscode F70 juist sprake van een overschot aan aangevoerd water. De vaatwasser kan deze hoeveelheid niet verwerken, waardoor het systeem blokkeert. Het waterbeveiligingssysteem geeft namelijk aan dat er een lekkage is. Deze blokkering voorkomt dat de vaatwasser overstroomt of overbelast raakt.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Het voordeel van Miele vaatwasser storingscode F70 is het feit, dat u dit probleem relatief eenvoudig zelf oplost. Onderstaand stappenplan helpt u hierbij. 

  • Stap 1: controleer of de juiste toevoerslang gebruikt is om het water van de kraan naar uw Miele vaatwasser aan te voeren. 
  • Stap 2: draai de kraan iets verder dicht en schakel de vaatwasser opnieuw in. Controleer of het probleem zich opnieuw voordoet. Sluit de kraan in dat geval nog wat verder. 

Let op: draai de kraan niet te ver dicht! Dit kan ertoe leiden dat er juist te weinig water naar de vaatwasser gevoerd wordt. Er zal nu een andere foutcode zichtbaar worden.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenMiele vaatwasser storing F70

Het dichtdraaien van de kraan om Miele vaatwasser storingscode F70 te verhelpen zal niet altijd voldoende zijn. De vaatwasser is uitgevoerd met kleppen, die voorkomen dat er te veel water naar de vaatwasser stroomt. Mogelijk zijn deze defect geraakt. Schakel een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in om dit uit te laten zoeken. De monteur bij u in de buurt kan direct voor een oplossing zorgen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu