ClickCease

Miele vaatwasser storing F14

Miele vaatwasser storing F14: probleem met circulatiepomp

Is uw Miele vaatwasser plotseling gestopt tijdens een programma? Het duidt op een storing in het systeem. Op het display van de Miele vaatwasser vindt u vaak meer informatie over de storing. Een voorbeeld hiervan is Miele vaatwasser storing F14.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele vaatwasser storing F14

Miele vaatwasser foutcode F14 duidt op een probleem met de circulatiepomp in het apparaat. Deze storing is niet altijd even gemakkelijk op te lossen, daar de pomp zelf defect kan zijn geraakt. Het niet goed functioneren van de circulatiepomp kan echter ook het gevolg zijn van een verstopping in het filter van uw Miele vaatwasser. In dit geval is het oplossen van deze storing eenvoudiger.

Een derde mogelijke oorzaak van storing F14 is een kapotte drukschakelaar in de vaatwasser. Wanneer dit het geval is, zal de schakelaar vervangen moeten worden. Dit kunt u het beste door een witgoed monteur laten doen.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen miele vaatwasser storing F14

U kunt de Miele vaatwasser storingscode F14 zelf oplossen, wanneer er sprake is van een verstopt filter in de vaatwasser. Gebruik hier onderstaand stappenplan voor. 

  • Stap 1: haal het filter uit de vaatwasser. Vaak vindt u het filter onder een metalen klepje op de bodem van uw machine. 
  • Stap 2: reinig het filter grondig en controleer of er sprake is van beschadigingen aan het filter. Indien dit het geval is, kunt u het filter zelf vervangen door online een nieuw exemplaar te bestellen.
  • Stap 3: plaats het filter terug en voer een reinigingsprogramma uit zonder vaat aan de vaatwasser toe te voegen.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Zoals eerder genoemd werd, is Miele vaatwasser storing F14 niet altijd zelf op te lossen. De hulp van een ervaren witgoed monteur kan benodigd zijn om een drukschakelaar of de circulatiepomp zelf te vervangen. Schakel een witgoed monteur aangesloten bij Twistoo in om uw vaatwasser te repareren.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu