ClickCease

Miele vaatwasser storing F12

Miele vaatwasser storing F12: water tekort

Het kan voorkomen dat uw Miele vaatwasser een programma onderbreekt, omdat er zich een storing voordoet in het systeem. Om een onnodige schade aan onderdelen van de vaatwasser te voorkomen, blokkeert het apparaat totdat de storing verholpen is. Het verhelpen van zo’n storing is soms heel eenvoudig. Dit geldt onder meer voor het oplossen van Miele vaatwasser storing F12.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele vaatwasser storing F12

Bij Miele vaatwasser storingscode F12 is er sprake van een tekort aan water in de vaatwasser. De vuile vaat zal zo niet schoon worden en het apparaat kan defect raken. Vaak hangt een tekort aan water samen met een probleem rond de watertoevoer. Het kan voorkomen dat u vergeten bent de kraan open te draaien. Ook kan er een knik in de watertoevoerslang zitten. Dit maakt dat er geen of maar heel weinig water naar de vaatwasser stroomt.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen Miele vaatwasser storing F12

Onderstaand stappenplan helpt u dit probleem met uw Miele vaatwasser zelf op te lossen. Vaak is het makkelijker dan u op voorhand wellicht vermoedt! 

  • Stap 1: controleer allereerst of u de kraan waarop de toevoerslang is aangesloten opengedraaid heeft. De kraan zou volledig open moeten staan. 
  • Stap 2: trek de vaatwasser iets naar voren, om te kijken of er een knik in de toevoerslang zit.
  • Stap 3: haal de slang bij een knik los en sluit deze opnieuw aan. Vergeet niet vooraf de kraan dicht te draaien en een emmer of teil bij de hand te houden.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Het kan voorkomen dat het oplossen van Miele vaatwasser foutcode F12 toch iets ingewikkelder is dan bovenstaand stappenplan suggereert. Mogelijk bevindt het probleem zich niet bij de watertoevoer, maar in de vaatwasser zelf. Schakel een aangesloten witgoed specialist bij Twistoo in, om u te laten helpen bij het oplossen van deze storing.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu