ClickCease

Miele vaatwasser storing F11

Miele vaatwasser storing F11: storing waterafvoer

Op het moment dat er een foutcode zichtbaar wordt op het display van uw Miele vaatwasser, betekent dit dat het gestarte programma niet gestart of niet afgerond kan worden. Er bevindt zich een storing in het systeem. Het is afhankelijk van de foutcode, of u de storing zelf kunt verhelpen. Miele vaatwasser storing F11 is een voorbeeld van een probleem welke u soms zelf op kunt lossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele vaatwasser storing F11

miele vaatwasser storing F11Miele vaatwasser storing F11 duidt op een probleem met de afvoer van het vuile water uit de vaatwasser. De foutcode hangt samen met storing E15, welke staat voor water wat op de bodem van de vaatwasser blijft staan. Er kan sprake zijn van een verstopping in de afvoer waarop de vaatwasser is aangesloten. Ook kan het filter van de Miele vaatwasser ernstig vervuild zijn. Het verwijderen van het vuil maakt dat het water beter en sneller kan worden afgevoerd.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Het oplossen van storing F11 is relatief eenvoudig. Volg onderstaand stappenplan om de vaatwasser al snel weer te kunnen gebruiken. De hulp van een witgoed monteur heeft u lang niet altijd nodig. 

  • Stap 1: haal het filter uit de vaatwasser. Vaak bevindt deze zich onder een metalen klepje op de bodem van de vaatwasser.
  • Stap 2: reinig het filter grondig en controleer of er geen vuil meer in het filter zit. Dit zou de afvoer van water bemoeilijken. 
  • Stap 3: controleer de afvoerslang van de vaatwasser. In veel gevallen zult u de vaatwasser iets naar voren moeten trekken om hier goed bij te kunnen. Mogelijk zit er een knik in deze slang. Haal de slang los en reinig deze onder de kraan. 

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Lukt het nog niet om storing F11 zelf op te lossen? Schakel in dat geval een ervaren witgoed monteur via Twistoo in. De aangesloten monteurs bij Twistoo hebben een ruime ervaring in het oplossen van verschillende soorten storingen. Schakel direct een witgoed monteur in bij u in de buurt!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu