ClickCease

Miele vaatwasser storing F02

Miele vaatwasser storing F02: probleem temperatuursensor

Een Miele vaatwasser storing maakt dat u het apparaat niet meer kunt gebruiken, tot het probleem verholpen is. Zou deze blokkering niet werken, dan zouden de onderdelen van uw vaatwasser ernstig beschadigd kunnen raken. Een van de foutcodes die op het display getoond kan worden is Miele vaatwasser storing F02.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele vaatwasser storing F02

Net als wanneer u de vuile vaat met de hand afwast, wilt u ook in de vaatwasser verzekerd zijn van warm water. Zeker vet op de borden en in pannen is lastig weg te krijgen zonder heet water. De storing F02 duidt op een probleem met de temperatuursensor. Dit betekent dat de vaatwasser het water niet of nauwelijks nog zal verwarmen tijdens een wasprogramma. De precieze oorzaak van deze foutcode is lastig te achterhalen. Het probleem kan in de temperatuursensor zitten, maar ook in voeding hiervan.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

miele vaatwasser storing f02

De ene storing is makkelijk op te lossen dan de ander. Bij deze foutmelding zit er mogelijk een kortsluiting in de voeding, waardoor de sensor niet meer functioneert. Zelf de storing F02 oplossen is daardoor niet mogelijk. Hier zitten namelijk te veel risico’s aan verbonden.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

Om de storing F02 op te lossen, is het raadzaam een ervaren witgoed monteur in te schakelen. Een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo zoekt uit waar het probleem zich bevindt, om op basis daarvan voor een vakkundige en duurzame oplossing te zorgen. Dit kan het verhelpen van een kortsluiting zijn, maar ook het vervangen van de temperatuursensor. In sommige gevallen zal de witgoed monteur u aanraden een nieuwe vaatwasser aan te schaffen. Dit laatste proberen we natuurlijk te voorkomen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu