ClickCease

Miele vaatwasser storing E15

Miele vaatwasser storing E15: water op bodem

Er kan zich op ieder moment een storing voordoen in uw Miele vaatwasser. In sommige gevallen kunt zo’n storing zelf verhelpen. In andere gevallen heeft u de hulp van een witgoed monteur nodig. Een van de foutcodes die mogelijk getoond wordt op uw display is Miele vaatwasser storing E15.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Miele vaatwasser storing E15

miele vaatwasser storing E15

Miele vaatwasser storing E15 duidt op een probleem met de waterafvoer. U herkent dit probleem onder meer aan het feit dat er water op de bodem van de vaatwasser blijft staan na het gebruik hiervan. De foutcode is het gevolg van een geïntegreerde waterstop in de machine. Zodra er water op de bodem van de vaatwasser blijft liggen, wordt deze waterstop omhoog geduwd. Dit activeert uiteindelijk de foutmelding op het display van uw apparaat. 

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Het is in sommige gevallen mogelijk om de storing zelf te verhelpen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de situatie waarin het water op de bodem van de vaatwasser het gevolg is van een verstopping. Onderstaand stappenplan helpt u het probleem op te lossen. 

  • Stap 1: haal het filter uit de vaatwasser. Het filter bevindt zich vaak op de bodem en kan uit het apparaat gehaald worden na het optillen van een metalen plaatje. 
  • Stap 2: reinig het filter om te voorkomen dat vuil in het filter de afvoer van water uit de vaatwasser bemoeilijkt.
  • Stap 3: controleer of de foutcode van het display verdwenen is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u een ontstoppingsmiddel in de afvoer van de vaatwasser gieten. Pas op, deze middelen kunnen schadelijk zijn voor uw huid.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen 

Blijkt storing E15 nog niet verholpen te zijn na het doorlopen van bovenstaand stappenplan? In dat geval doet u er verstandig aan om via Twistoo een witgoed monteur in te schakelen. De witgoed monteur bij u in de buurt spoort de oorzaak van het probleem voor u op en zorgt voor een duurzame oplossing. Zo kunt u de vaatwasser weer een lange tijd gebruiken.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu