ClickCease

LG wasmachine storing UE

LG wasmachine storing UE: wasmachine uit balans

Tijdens het gebruik van een LG wasmachine kunnen zich verschillende storingen voordoen. Een van de meest voorkomende foutcodes bij een LG wasmachine is storing UE. Voordeel van deze storing is het feit dat u deze relatief eenvoudig zelf op kunt lossen. Het inschakelen van een monteur is vaak niet noodzakelijk.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van LG wasmachine storing UE

LG wasmachine storingscode UE kan verschillende oorzaken hebben. In de basis komt deze foutcode neer op het feit, dat de wasmachine niet in balans is. Dit betekent dat het wasgoed bijvoorbeeld te veel aan de linkerzijde van de wastrommel is gelegd. Ook kan het voorkomen dat er te weinig wasgoed in de machine zit. Door wasgoed toe te voegen zal de storingscode UE van het display van uw LG wasmachine verdwijnen. Dit probleem is dus eigenlijk heel simpel zelf op te lossen. 

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Zoals eerder genoemd werd, kunt u storing UE op een LG wasmachine heel eenvoudig zelf verhelpen. Onderstaand stappenplan helpt u hierbij. 

  • Stap 1: controleer of er voldoende was in de wasmachine zit. Voeg eventueel wat wasgoed toe, om te kijken of de foutmelding verdwijnt. 
  • Stap 2: verspreid het wasgoed in de machine over de volledige breedte van de wastrommel. Zeker bij zwaar wasgoed, zoals beddengoed of een badjas, is dit belangrijk.
  • Stap 3: mocht de foutcode zichtbaar blijven op het display, dan kunt u kijken of de wasmachine waterpas staat. Mogelijk veroorzaakt dit het probleem. Onder de wasmachine zitten pootjes, waarmee u het apparaat waterpas kunt zetten.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenLG wasmachine storing UE

Is het nog niet gelukt om LG wasmachine storingscode UE te verhelpen? Schakel in dat geval een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in. De witgoed monteur spoort de oorzaak van het probleem voor u op en zorgt voor een degelijke oplossing. De ervaring die zij hebben in het oplossen van LG wasmachine storingen komt hierbij goed van pas.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu