ClickCease

LG wasmachine storing PF

LG wasmachine storing PF: problemen met voeding besturingskaart

Een LG wasmachine storing kan zich op ieder moment voordoen. Zelfs wanneer uw wasmachine nog helemaal niet zo oud is! Denk bijvoorbeeld aan een foutmelding die duidt op een probleem met de deur, of bijvoorbeeld met de toevoerslang van het water naar de wasmachine. Een LG wasmachine storing die zelden voorkomt is storing PF.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van LG wasmachine storing PF

LG wasmachine storingscode PF duidt op een probleem met de voeding van de besturingskaart in het apparaat. Deze besturingskaart zorgt dat de deur vergrendeld wordt bij de start van een wasprogramma, dat het wasprogramma correct wordt uitgevoerd, enzovoorts. Problemen met de voeding van de besturingskaart kan zorgen voor vervelende problemen die u graag wilt voorkomen. 

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

In sommige gevallen is het probleem eenvoudig te verhelpen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er korte tijd sprake was van een stroomstoring. Door opnieuw op “Start” te drukken verhelpt u het probleem. 

Er zijn echter ook situaties waarin een onderdeel van de wasmachine defect is, waardoor de voeding van de besturingskaart niet meer functioneert. In dit geval kunt u het probleem niet zelf oplossen. Helaas komt dit vaker voor, dan de eerstgenoemde oorzaak. Als dit zo is moet u een witgoed monteur inschakelen om het probleem op te lossen. 

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenLG wasmachine storing PF

Schakel een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in, om u te laten helpen bij het oplossen van LG wasmachine foutcode PF. De monteurs sporen de oorzaak van het probleem op en zorgen voor een degelijke oplossing. Bij oudere wasmachines zal het niet altijd lonen om de voeding van de besturingskaart van de wasmachine te vernieuwen. De witgoed monteur bij u in de buurt zal u hierover adviseren.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu