ClickCease

LG wasmachine storing OE

LG wasmachine storing OE: afvoer verstopt

Toont het display van uw LG wasmachine de storing OE? In dat geval heeft u zeer waarschijnlijk te maken met een verstopping in de afvoer van het apparaat. Een verstopping maakt dat het water in de wasmachine niet langer kan worden afgevoerd, waardoor de wasmachine in storing gaat. Zou u de wasmachine laten draaien, dan overstroomt deze of raken onderdelen van de LG wasmachine blijvend beschadigd. U kunt de storingscode OE op een LG wasmachine relatief eenvoudig zelf oplossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van LG wasmachine storing OE

Een verstopping in de afvoer van uw LG wasmachine hoeft niet per definitie te betekenen, dat er sprake is van opgehoopt restafval in de afvoerleiding van het apparaat. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een knik in de afvoerslang. Door de knik uit de afvoerslang te halen, zal de foutcode op het display van uw machine verdwijnen. Een derde optie is een haarspeldje of bijvoorbeeld een knipje, welke zich in het filter voor de afvoerpomp van de wasmachine bevindt.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

U kunt LG wasmachine storing OE relatief eenvoudig zelf oplossen. Onderstaand stappenplan helpt u hierbij. 

  • Stap 1: zorg dat u onderzoekt wat de foutcode OE het display van uw LG wasmachine veroorzaakt. Is er sprake van een knik in de afvoerslang, of zit de afvoerslang zelf verstopt? 
  • Stap 2: in het geval van een knik kunt u de afvoerslang loshalen en deze opnieuw aansluiten, waarbij u een nieuwe knik in de slang voorkomt. 
  • Stap 3: mocht er geen knik in de afvoerslang zitten, dan kunt u het filter controleren. Dit doet u door het klepje aan de voorzijde van de wasmachine open te draaien. Verwijder het filter en maakt deze schoon. 
  • Stap 4: plaats het gereinigde filter terug en controleer of de LG wasmachine foutcode OE nog steeds toont op het display.
  • Stap 5: probeer de afvoerslang onder de kraan schoon te maken, of vervang deze door online een nieuw onderdeel te bestellen.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenLG wasmachine storing OE

Is het nog niet gelukt om LG wasmachine storingscode OE op te lossen? Schakel in dat geval een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in voor de wasmachine reparatie. Deze monteurs sporen de oorzaak van het probleem voor u op en zorgen voor een degelijke oplossing. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu