ClickCease

LG wasmachine storing LE

LG wasmachine storing LE: motor overbelast

Op het moment dat er een foutcode verschijnt op het display van uw LG wasmachine, hoeft dit niet per definitie te betekenen dat de wasmachine vervangen moet worden. Bij een groot aantal foutcodes is het mogelijk de storing zelf op te lossen. Een voorbeeld van een zelf op te lossen LG wasmachine storing is LE.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van LG wasmachine storing LE

Foutcode LE staat bij een LG wasmachine voor een probleem met de motor in uw wasmachine. Vaak is de motor niet kapot, maar is deze overbelast geraakt. Een overbelasting van de motor in de LG wasmachine treedt op, wanneer de wastrommel te vol zit. De wastrommel is hierdoor te zwaar geworden, mede door het water wat aan de wastrommel is toegevoegd en niet goed kan worden afgevoerd door de machine.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

U kunt LG wasmachine foutcode LE in sommige gevallen zelf oplossen. Volg onderstaand stappenplan op, om te kijken of dit het defect aan uw wasmachine verhelpt. 

  • Stap 1: schakel de LG wasmachine uit en trek de stekker uit het stopcontact. Het verkleint de kans op een verergering van de schade aan de motor van uw apparaat.
  • Stap 2: haal in ieder geval de helft van het natte wasgoed in de wasmachine uit de wastrommel.
  • Stap 3: laat de LG wasmachine een half uur tot een uur uitgeschakeld rusten. Steek vervolgens de stekker in het stopcontact en draai het wasprogramma opnieuw.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurLG wasmachine storing LE

Het kan voorkomen dat het met bovenstaand stappenplan niet gelukt is om LG wasmachine storingscode LE op te lossen. Zo kan het voorkomen dat de motor van de wasmachine ernstig beschadigd of versleten is. Het vervangen hiervan is noodzakelijk om de problemen te verhelpen. Schakel een aangesloten witgoed monteur bij  Twistoo in, om u hierbij te laten helpen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu