ClickCease

LG wasmachine storing IE

LG wasmachine storing IE: probleem met watertoevoer

Hoewel u hoopt dat het u bespaard blijft, kunt u te maken krijgen met een storing op het display van uw LG wasmachine. Groot voordeel aan hedendaagse wasmachines is het feit, dat het display vaak direct aangeeft waar het probleem zit. Zo kunt u doelgericht voor een oplossing zorgen. Een voorbeeld van een LG wasmachine storing is IE.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van LG wasmachine storing IE

LG wasmachine storingscode IE duidt op een probleem met de watertoevoer van uw wasmachine. Mogelijk zit de kraan waaraan u de toevoerslang aangesloten heeft nog dicht. Ook kan er een knik in deze slang zitten, waardoor het water de wasmachine niet bereikt. De toevoerslang is vaak voorzien van een filter. Het kan voorkomen dat het filter vervuild is geraakt, waardoor het water trager dan normaal richting de wasmachine stroomt. Het kan de storingscode IE op het display van uw LG wasmachine verklaren.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Het oplossen van LG wasmachine storing IE is relatief eenvoudig. De hulp van een witgoed monteur heeft u in de meeste gevallen niet nodig, wanneer u onderstaand stappenplan opvolgt. 

  • Stap 1: controleer of de kraan waarop u de toevoerslang van de LG wasmachine heeft aangesloten volledig geopend is. 
  • Stap 2: mocht dit het probleem niet verholpen hebben, dan kunt u controleren of er een knik in de toevoerslang zit. Haal de toevoerslang los van de kraan en zorg dat de knik uit de toevoerslang gehaald wordt. Vergeet niet vooraf de kraan dicht te draaien.
  • Stap 3: controleer het filter in de toevoerslang van de LG wasmachine op vuil. U doet er verstandig aan het filter preventief schoon te maken onder de kraan. Mocht de toevoerslang beschadigd zijn, dan kunt u deze vervangen.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurLG wasmachine storing IE

Is het met bovenstaand stappenplan nog niet gelukt om LG wasmachine storingscode IE te verhelpen op uw apparaat? Schakel in dat geval een witgoed monteur in. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo sporen de oorzaak van de storing in uw LG wasmachine op en zorgen voor een degelijke oplossing. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu