ClickCease

LG wasmachine storing DE

LG wasmachine storing DE: probleem met deurvergrendeling

Bij het gebruik van een LG wasmachine kunnen zich verschillende storingen voordoen. De ene storing is makkelijker op te lossen, dan de ander. Ook LG wasmachine storing DE komt regelmatig voor. Hierbij wordt soms ook foutcode DE1 of DE2 gebruikt. In de basis duiden deze storingen op hetzelfde probleem.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van LG wasmachine storing DE

LG wasmachine storing DE geeft aan dat er zich een probleem voordoet met de deur van de wasmachine. Zo kan het voorkomen dat de deur niet goed gesloten is, of dat u dit vergeten bent toen u het apparaat inschakelde. Ook kan er een kledingstuk tussen de deur en de opening van de wastrommel zitten. Zou de LG wasmachine toch inschakelen, dan is de kans op een overstroming of lekkage groot. Niet altijd is een LG wasmachine storing DE zelf op te lossen. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een defect aan de vergrendeling van de deur.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

In het laatste geval is het niet mogelijk om het probleem aan uw LG wasmachine zelf op te lossen. Bij de eerste mogelijke oorzaken kan dit wel. Volg onderstaand stappenplan voor het oplossen van LG wasmachine foutcode DE(1/2). 

  • Stap 1: controleer of u de deur van de LG wasmachine goed heeft aangedrukt. Open deze desnoods nog eens helemaal en sluit de deur opnieuw. 
  • Stap 2: zorg dat het wasgoed niet in de buurt van de opening van de wastrommel ligt. Druk dit wat verder naar de achterzijde hiervan.
  • Stap 3: schakel de wasmachine volledig uit en vervolgens weer in, om te kijken of dit een probleem met de vergrendeling verhelpt.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenLG wasmachine storing DE

Wanneer het bovenstaande stappenplan niet geholpen heeft bij het oplossen van LG wasmachine storingscode DE, kunt u een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo inschakelen. Mogelijk moeten onderdelen van de deurvergrendeling van de wasmachine vervangen worden om het apparaat weer naar behoren te laten functioneren.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu