ClickCease

LG wasmachine storing CL

LG wasmachine storing CL: kinderslot

LG wasmachine storingen komen in verschillende varianten voor. Een storing is altijd erg vervelend. Ook LG wasmachine storing CL komt regelmatig voor. Veel mensen raken in paniek als deze storing te zien is. Hoewel dit niet nodig is. Voordeel van deze foutcode is namelijk het feit, dat u deze eenvoudig zelf oplost! Wij zullen samen met u de stappen doorlopen, waardoor u deze storing snel helemaal alleen oplost.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van LG wasmachine storing CL

De oorzaak van LG wasmachine foutcode CL is vaak heel simpel: het kinderslot is namelijk nog geactiveerd. Tegenwoordig worden wasmachines immers net als andere huishoudelijke apparaten met een kinderslot uitgevoerd. Dit is wel zo veilig met jonge kinderen in huis! Door eerst het kinderslot van de wasmachine af te halen zal de LG wasmachine storingscode CL op het display van uw apparaat verdwijnen.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Onderstaand stappenplan geeft in het kort weer hoe LG wasmachine storing CL verholpen kan worden, zonder eerst een witgoed monteur in te hoeven schakelen. Houd er hierbij rekening mee, dat het per model kan verschillen hoe het kinderslot gedeactiveerd moet worden. Lees hiervoor eerst even goed de handleiding door.

  • Stap 1: controleer ten eerste of u het symbool van het kinderslot op het display van uw wasmachine ziet staan. Vaak staat hierbij aangegeven hoe u deze vervolgens deactiveert. 
  • Stap 2: vaak gaat dit als volgt: druk de toets voor het instellen van de temperatuur in en houd tegelijkertijd de toets voor een ECO/Rapid-stand ingedrukt. Doe dit gedurende twee à drie seconden.
  • Stap 3: het symbool van het kinderslot verdwijnt vervolgens van het display. Waardoor u het wasprogramma nu wel kunt starten.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenLG wasmachine storing CL

Het kan voorkomen dat LG wasmachine foutcode CL het gevolg is van een probleem met de besturingskaart in de wasmachine. Mogelijk blijft de wasmachine op het kinderslot staan. Schakel in zo’n geval een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in. De witgoed monteur achterhaalt vervolgens de oorzaak van de storing voor u en zorgt daarna voor een degelijke oplossing.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu