ClickCease

Bosch wasmachine storing F18

Bosch wasmachine storing F18: afvoerpomp of -slang verstopt

Een Bosch wasmachine gebruikt water om uw kleding te wassen. Voordat het apparaat begint met centrifugeren, wordt het water eerst afgevoerd. Dit gebeurt meestal zonder problemen, tenzij er sprake is van een Bosch wasmachine storing F18. De afvoerpomp of -slang van het apparaat zit in dat geval namelijk verstopt. Er blijft dan water in uw machine staan, waardoor u de deur mogelijk niet kunt openen. Reden genoeg om de foutcode F18 bij uw Bosch wasmachine zo snel mogelijk te verhelpen.

 1. De oorzaak van deze storing
 2. Zelf de storing oplossen
 3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing F18

We haalden hierboven al aan dat de foutcode F18 bij een Bosch wasmachine duidt op een verstopping in de afvoerpomp of -slang. Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door rommel. Zo kunnen er op den duur pluisjes en draadjes gaan ophopen in de pomp of de slang, evenals haren en zeepresten. Gevolg hiervan is dat het water niet of nauwelijks kan passeren. Hoe groter deze verstopping is, des te meer moeite uw Bosch wasmachine heeft om het water af te voeren.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Wilt u niet direct een witgoed monteur inschakelen? Dat hoeft ook niet als er sprake is van een F18 foutcode bij een Bosch wasmachine. Met het onderstaande stappenplan bent u namelijk zelf in staat om het probleem te verhelpen.

 1. Draai de watertoevoer dicht.
 2. Haal de stekker uit het stopcontact.
 3. Open en verwijder de onderhoudsklep.
 4. Haal de aftapslang uit de houder, verwijder de stop en vang het zeepsop op in een bak.
 5. Druk de stop weer in de slang en plaats hem terug in de houder.
 6. Schroef het pompdeksel los. Pas op: er kan water uit lopen.
 7. Reinig de binnenruimte, het schroefdraad en het pomphuis. Test ook of de waaier van de pomp nog goed draait.
 8. Plaats het pompdeksel terug en schroef deze vast. Zorg altijd dat de handgreep verticaal staat.
 9. Plaats de serviceklep terug.

 3.   Een witgoed monteur de storing laten oplossenBosch wasmachine storing F18

Heeft u bovenstaande stappen doorlopen? Dan werkt uw Bosch wasmachine mogelijk weer als vanouds. Is dit niet het geval? Schakel dan een witgoed monteur in. Een aangesloten monteur bij Twistoo weet namelijk precies wat hij moet doen bij een F18 storing. Hierdoor kunt u uw Bosch wasmachine binnen de kortste keren weer gebruiken. Maak direct telefonisch een afspraak of vul het contactformulier in!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu