ClickCease

Bosch wasmachine storing F17

Bosch wasmachine storing F17: probleem met watertoevoer

Om vieze kleding te wassen, heeft u water nodig. Als u hiervoor een Bosch wasmachine gebruikt, wordt er automatisch water aangevoerd. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Zo wordt er bijvoorbeeld geen water aangevoerd als er sprake is van een Bosch wasmachine storing F17. Er is dan namelijk iets aan de hand met de watertoevoer van het apparaat. Hierdoor wordt uw vuile was niet schoon. Reden genoeg om dit probleem zo snel mogelijk te tackelen. Wij vertellen u hier wat u in het geval van een foutcode F17 bij uw Bosch wasmachine het beste kunt doen.

 1. De oorzaak van deze storing
 2. Zelf de storing oplossen
 3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing F17

Als storing F17 op het display van uw Bosch wasmachine verschijnt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de kraan voor de watertoevoer niet ver genoeg geopend is. Door deze kraan moet namelijk minimaal 10 liter water per minuut kunnen stromen. Een probleem met de watertoevoer kan ook veroorzaakt worden door een verstopping in de zeef van de toevoerslang.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Is er een probleem met de watertoevoer van uw Bosch wasmachine? Denk dan niet direct dat u hier een witgoed monteur voor in moet schakelen. Dit is niet per se nodig, want een F17 foutcode bij uw Bosch wasmachine kunt u namelijk ook zelf verhelpen met deze 8 stappen:

 1. Draai de waterkraan dicht.
 2. Start een programma.
 3. Laat het programma ongeveer 40 seconden draaien en druk op stop.
 4. Haal de stekker uit het stopcontact.
 5. Koppel de watertoevoerslang los van de kraan.
 6. Reinig het zeefje in de slang. Gebruik hier bij voorkeur een borsteltje voor.
 7. Sluit de slang weer aan. Controleer altijd of deze goed is aangesloten.
 8. Start een programma en kijk of de storing F17 verholpen is.

 3.   Een witgoed monteur de storing laten oplossenBosch wasmachine storing F17

Heeft u de bovenstaande stappen uitgevoerd, maar verschijnt storing F17 nog steeds op het display van uw Bosch wasmachine? Of wilt u liever niet zelf met uw wasmachine aan de slag? Neem dan contact op met een witgoed monteur. Zodra deze bij u is, inspecteert hij het apparaat. Hij vindt het probleem vaak binnen de kortste keren en weet precies wat hij moet doen om het probleem te verhelpen. De storingscode F17 bij uw Bosch wasmachine is hierdoor snel verleden tijd. Neem telefonisch contact op, dan komt een van de aangesloten monteurs bij Twitoo zo snel mogelijk bij u langs!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu