ClickCease

Bosch wasmachine storing F16

Bosch wasmachine storing F16: deur staat nog open

Weigert uw Bosch wasmachine dienst? Dat is bijzonder vervelend, want u kunt uw vieze kleding immers niet wassen. Als het apparaat niet werkt, is dit vaak het geval van een storing. Een veelvoorkomend probleem is een Bosch wasmachine storing F16. Heeft u niet eerder te maken gehad met deze storing? Dan weet u ongetwijfeld niet wat u moet doen. Daarom vertellen wij u in deze tekst hoe u moet handelen bij de foutcode F16 bij uw Bosch wasmachine.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing F16

Als uw Bosch wasmachine de storingscode F16 weergeeft op het display, is er iets aan de hand met uw deur. Deze melding wordt vaak weergeven als de deur nog open staat of niet goed dicht zit. In dat geval kan uw wasmachine geen programma draaien. Controleer daarom altijd eerst of de deur daadwerkelijk dicht zit.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Omdat een Bosch wasmachine storing F16 betrekking heeft op de deur van het apparaat, kunt u dit probleem vaak zelf verhelpen. Wij leggen u hieronder stap voor stap uit hoe u te werk gaat als deze storing op het display van uw wasmachine verschijnt.

  1. Druk de deur goed aan. Kijk goed of er geen kleding tussen de deur zit.
  2. Als dit geen effect heeft, opent u de deur en sluit u deze opnieuw. Gebruik eventueel wat meer kracht om de deur goed te sluiten.
  3. Schakel uw wasmachine korte tijd uit als er nog steeds sprake is van de foutcode F16.
  4. Zet het apparaat weer aan en kijk of het probleem verholpen is.
  5. Schakel een witgoed monteur in als de storing blijft verschijnen.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenBosch wasmachine storing F16

De storingscode F16 bij een Bosch wasmachine kunt u doorgaans makkelijk zelf verhelpen. Blijft het probleem aanwezig na het volgen van de bovenstaande stappen? Schakel dan een witgoed monteur in die bij Twistoo zit aangesloten. In dat geval is de kans aanwezig dat er iets mis is met het apparaat. Een witgoed monteur weet wat hij moet doen, waardoor een F16 foutcode vaak snel verholpen is. Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in om een afspraak te maken met de monteur bij u in de buurt!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu