ClickCease

Bosch wasmachine storing E43

Bosch wasmachine storing E43: probleem met koolborstels

Geeft uw Bosch wasmachine storing E43 aan? Dan start het apparaat geen programma meer. Erg vervelend, want hierdoor wordt uw vuile was niet schoon. Om uw Bosch wasmachine weer aan de praat te krijgen, moet u de storing verhelpen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit aanpakken. Wij bieden u graag de helpende hand. Daarom vertellen wij u op deze pagina wat u moet doen als uw Bosch wasmachine de foutcode E43 aangeeft.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing E43

Storing E43 duidt op een probleem met de koolborstels van uw Bosch wasmachine. Deze borstels zitten rondom de trommel van een wasmachine en zorgen ervoor dat de trommel kan draaien. Als u uw Bosch wasmachine al lange tijd gebruikt, kan het zijn dat de koolborstels versleten zijn. In dat geval draait uw trommel mogelijk niet meer. Als dit inderdaad het geval is, wordt uw was ook niet schoon. U kunt uw wasmachine niet eerder weer gebruiken dan dat u versleten koolborstels vervangen heeft.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Koolborstels zitten rondom de trommel. Dit maakt het nogal lastig om een Bosch wasmachine storingscode E43 zelf te verhelpen. Als leek weet u immers niet hoe u bij deze onderdelen van het apparaat komt. Geeft uw Bosch wasmachine de foutcode E43 aan? Waag dan zelf geen poging om het probleem te verhelpen, maar schakel een witgoed monteur in voor de wasmachine reparatie.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenBosch wasmachine storing E43

Een witgoed monteur is bekend met veel verschillende storingen. Hierdoor weet hij ook wat hij moet doen in het geval van de storingscode E43 van uw Bosch wasmachine. Zodra hij ter plaatse is, onderwerpt hij het apparaat eerst aan een keuring. Doordat hij weet waar hij het moet zoeken, heeft hij het probleem vaak snel gevonden. Als het inderdaad om de koolborstels gaat, zal hij deze vervangen. Zodoende is de storing bij uw Bosch wasmachine snel verleden tijd. Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen met de monteur bij u in de buurt of vul het contactformulier in op onze website!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu