ClickCease

Bosch wasmachine storing E29

Bosch wasmachine storing E29: probleem met watertoevoer

Heeft uw Bosch wasmachine te maken met een storing? Dan is het vaak niet lastig om te achterhalen om welke storing het precies gaat. Er wordt namelijk een foutcode weergeven op het display van de machine. Zo kan uw Bosch wasmachine storing E29 aangeven. In dat geval is er sprake van een probleem met de watertoevoer. Hierdoor kan er geen of onvoldoende water in uw wasmachine komen, waardoor de was niet schoon wordt. Geeft het display van uw Bosch wasmachine de foutcode E29 weer? Wij vertellen u hier wat u in dat geval moet doen.

 1. De oorzaak van deze storing
 2. Zelf de storing oplossen
 3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing E29

De watertoevoer is niet meer in orde als uw Bosch wasmachine de storingscode E29 aangeeft. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de kraan bijvoorbeeld niet ver genoeg open staan. De kraan moet volledig open staan, zodat er minimaal 10 liter water per minuut aangevoerd kan worden. Als de kraan volledig geopend is, zit het probleem waarschijnlijk in het zeefje in de watertoevoer. Zit het zeefje vol rommel? Dan heeft het water meer moeite om de slang te bereiken.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Controleer altijd eerst of de kraan ver genoeg geopend is als uw wasmachine van Bosch de storingscode E29 aangeeft. Is dit het geval? Richt u dan tot het zeefje. Als u de onderstaande stappen doorloopt, is de kans groot dat u de storing verhelpt.

 1. Sluit de watertoevoer volledig af.
 2. Start een willekeurig programma, met uitzondering van centrifugeren en afpompen.
 3. Stop het programma na ongeveer 40 seconden.
 4. Koppel de wasmachine los van de netstroom.
 5. Draai de slang van de kraan en inspecteer het zeefje.
 6. Maak het zeefje schoon met behulp van een borstel.
 7. Bevestig de slang weer aan de kraan.
 8. Open de kraan en controleer of de slang goed is aangesloten.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenBosch wasmachine storing E29

Blijft de display van uw Bosch wasmachine de foutcode E29 weergeven? Ook nog na het doorlopen van de bovenstaande stappen? Dan is het raadzaam om een van de aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo in te schakelen. Zo’n professional vindt de oorzaak van het probleem vaak binnen de kortste keren. Daarnaast weet hij hoe hij bij een Bosch wasmachine de storingscode E29 op moet lossen. Hierdoor kunt u uw vieze kleding vaak snel weer wassen in uw wasmachine. Maak vandaag nog een afspraak! Neem telefonisch contact op met de monteur bij u in de buurt of vul het contactformulier in.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu