ClickCease

Bosch wasmachine storing E23

Bosch wasmachine storing E23: aquastop geactiveerd

Zowel oude en nieuwe wasmachines van het merk Bosch kunnen te maken krijgen met verschillende storingen. Een probleem dat regelmatig opduikt is een Bosch wasmachine storing E23. Als deze storing op het display van uw wasmachine weergeven wordt, betekent dit dat de aquastop geactiveerd is. Een aquastop is een beveiligingsklep waarbij de watertoevoer wordt afgesloten bij een lekkage. Gevolg hiervan is dat er geen water meer wordt aangevoerd. Dit betekent dat uw vieze was niet schoon wordt. Reden genoeg om dit probleem te verhelpen. Daarom vertellen wij u in deze tekst wat de juiste aanpak is in het geval van een Bosch wasmachine E23 foutcode.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing E23

Als een Bosch wasmachine kampt met een storing, wordt dit vaak veroorzaakt door een bepaald onderdeel. Bij de storing E23 is dit niet het geval. Er kunnen namelijk verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan het probleem. We zetten hier drie oorzaken voor het activeren van de aquastop op een rijtje:

  1. Er is sprake van een lekkage. Hierdoor zit er mogelijk water in de bodemplaat van uw wasmachine. Om erger te voorkomen, activeert het apparaat de waterstop.
  2. De weerstand op het verwarmingselement is niet hoog genoeg.
  3. De communicatie tussen de wasmachine en de pomp is niet op orde.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Bent u enigszins handig? Dan denkt u mogelijk dat u zelf in staat bent de foutcode E23 van uw Bosch wasmachine te verhelpen. Veel storingen kunt u zelf oplossen, maar dat is bij deze storing helaas niet het geval.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurBosch wasmachine storing E23

Schakel altijd een witgoed monteur in als foutcode E23 op het display van uw Bosch wasmachine verschijnt. Voor de aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo kennen wasmachines van dit merk geen geheimen. Zij verhelpen regelmatig verschillende storingen in een Bosch wasmachine, waardoor ook de storing E23 geen probleem is. Laat u een E23 storing verhelpen door een witgoed monteur? Dan kunt u binnen de kortste keren weer gebruik maken van uw wasmachine. Maak direct telefonisch een afspraak of vul het contactformulier in dan komt een van de aangesloten monteurs zo snel mogelijk bij u langs!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu