ClickCease

Bosch vaatwasser storing E21

Bosch vaatwasser storing E21: problemen met pomp

Staat op het display van uw Bosch vaatwasser storing E21? Dan kunnen we met zekerheid zeggen dat er iets mankeert aan de pomp van het apparaat. Wanneer uw vaatwasser te maken heeft met dit probleem, doet hij zijn werk niet meer. Het apparaat onderbreekt het programma dan vaak kort nadat u het gestart heeft. Bijzonder vervelend, want op deze manier wordt uw vuile vaat niet schoon. Daarom vertellen we u hier wat u kunt doen om de foutcode E21 bij uw vaatwasser van Bosch te verhelpen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch vaatwasser storing E21

Als een Bosch vaatwasser een storing heeft, is er vaak een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Bij de storing E21 is dit eveneens het geval. Er is dan immers iets aan de hand met de pomp. Toch kunnen er verschillende problemen ten grondslag liggen aan deze storing. We zetten ze hieronder voor jou op een rijtje:

  • Er kan een verstopping zitten in het gebied rondom de pomp. Als deze verstopping ernstig is, functioneert dit onderdeel van uw Bosch vaatwasser niet langer. 
  • Er is iets mis met de waaier van de pomp. Deze kan beschadigd of versleten zijn. Daarnaast duikt de foutcode E21 vaak op als er veel rommel in de waaier zit.
  • Er kan sprake zijn van slijtage. Vaak gaat het dan om een versleten rotor. Als gevolg van slijtage kan de rotor snelheid verliezen, maar hij kan ook helemaal stoppen met roteren.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Als u geen kennis heeft van vaatwassers, raden wij u niet aan om hier zelf mee aan de slag te gaan. U moet immers over specifieke kennis beschikken om het probleem te verhelpen. Bij een witgoed monteur is deze kennis aanwezig. Hij demonteert uw vaatwasser en bekijkt uw pomp.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenBosch vaatwasser storing E21

Geeft uw Bosch vaatwasser de storingscode E21 aan? Dan doet u er goed aan een witgoed monteur in te schakelen. Om bij de pomp te komen moet het apparaat namelijk gedemonteerd worden. Vervolgens onderneemt de monteur direct de benodigde stappen om de storing te verhelpen. De aangesloten monteurs bij Twistoo hebben al jarenlange ervaring en kunnen uit de voeten met iedere soort storing bij uw vaatwasser. Zo kunt u binnen de kortste keren uw vaatwasser weer naar behoren gebruiken. Maak direct telefonisch een afspraak of vul het contactformulier in!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu