ClickCease

Bosch wasmachine storing E18

Bosch wasmachine storing E18: afvoerpomp of -slang verstopt

Om uw vuile was schoon te krijgen, gebruikt een Bosch wasmachine water. Dit water wordt bij de start van een programma aangevoerd. Tegen het einde van het programma voert het apparaat het water af. Als er sprake is van een Bosch wasmachine storing E18 is dit helaas niet altijd het geval. Verschijnt deze storing op het display van uw wasmachine? Dan kan het zelfs zijn dat al het water in de trommel van het apparaat blijft staan. Reden genoeg om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen. Wij vertellen u hier hoe u te werk gaat bij de foutcode E18 bij een Bosch wasmachine.

 1. De oorzaak van deze storing
 2. Zelf de storing oplossen
 3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing E18

Bij een Bosch wasmachine storingscode E18 is er sprake van een verstopping. Het probleem kan in dat geval in twee onderdelen zitten: de afvoerpomp of de afvoerslang. In deze onderdelen kan zich na verloop van tijd rommel op gaan hopen. Hoe groter de verstopping wordt, des te lastiger het water kan passeren. In het ergste geval kan er helemaal geen water meer afgevoerd worden en verschijnt storing E18 op het display van uw wasmachine.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Een verstopping in de afvoerslang of afvoerpomp kunt u zelf verhelpen. Hiervoor controleert u zowel de afvoerslang als de -pomp onderdelen. Als u de onderstaande 8 stappen volgt, verhelpt u de foutcode E18 bij uw Bosch wasmachine vaak binnen een handomdraai.

 1. Sluit de watertoevoer volledig af.
 2. Schakel het apparaat uit. Haal hiervoor de stekker uit het stopcontact.
 3. Open de onderhoudsklep en haal dit onderdeel van uw wasmachine.
 4. Haal de aftapslang uit de houder, verwijder de stop en giet de inhoud in een emmer of opvangbak.
 5. Spoel de binnenruimte, het schroefdraad van het pompdeksel en het pomphuis zelf schoon.
 6. Test of de waaier van de pomp nog goed draait.
 7. Plaats het pompdeksel terug en schroef hem vast. Zorg er hierbij voor dat de handgreep altijd verticaal staat.
 8. Vergeet niet de serviceklep terug te plaatsen.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenBosch wasmachine storing E18

Is de Bosch wasmachine storingscode E18 nog steeds aanwezig? Herhaal de bovenstaande stappen dan niet eindeloos, maar schakel een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in. Voor zo’n professional is het vaak snel duidelijk wat de oorzaak van het probleem is. Hij kan hier meestal direct een einde aan maken, waardoor u uw Bosch wasmachine weer kunt gebruiken. Neem direct contact op met een witgoed monteur bij u in de buurt om een afspraak te maken!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu