ClickCease

Bosch wasmachine storing E17

Bosch wasmachine storing E17: probleem met watertoevoer

Water is een essentieel onderdeel om vieze kleding schoon uit uw wasmachine te krijgen. Daarom wordt iedere wasmachine aangesloten op een watertoevoer. Zodra u een programma start, vult het apparaat zich met water. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Er kunnen namelijk problemen zijn met de watertoevoer. Als dit het geval is, wordt er op het display van uw Bosch wasmachine storing E17 weergeven. Wij vertellen u hier wat u bij deze storing moet doen.

 1. De oorzaak van deze storing
 2. Zelf de storing oplossen
 3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing E17

Als uw Bosch wasmachine de foutcode E17 weergeeft, zijn er problemen met de watertoevoer. Dit zorgt er vaak voor dat er niet of onvoldoende water wordt aangevoerd. Gevolg hiervan is dat een Bosch wasmachine zijn werk niet goed kan doen. De oorzaak van deze storing zit vaak in de slang. Zo kan er vuil in het zeefje van de toevoerslang zitten. Het water kan hierdoor lastiger aangevoerd worden en dat kan de storingscode E17 tot gevolg hebben.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Bij de storingscode E17 bij een Bosch wasmachine hoeft u niet direct een witgoed monteur in te schakelen. Dit probleem kunt u namelijk betrekkelijk eenvoudig zelf verhelpen. Het onderstaande stappenplan biedt in dat geval uitkomst.

 1. Sluit de watertoevoer af.
 2. Start een programma en beëindig deze na plusminus 40 seconden.
 3. Koppel het apparaat los van het stroomnet.
 4. Draai de toevoerslang los van de kraan.
 5. Reinig het zeefje met behulp van een borstel.
 6. Sluit de slang weer aan op de kraan.
 7. Controleer of de slang goed is aangesloten, zodat er geen lekkage ontstaat.
 8.  Steek de stekker in het stopcontact.
 9. Start een programma en kijk of het water weer normaal aangevoerd wordt. 

 3.   De storing door een witgoed monteur op laten lossenBosch wasmachine storing E17

Als u de bovenstaande stappen doorloopt, slaagt u er mogelijk in de storing E17 te verhelpen. Helaas lukt dit niet altijd. Is het probleem bij u nog steeds aanwezig? Neem dan contact op met een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo. Voor hem kent een Bosch wasmachine namelijk geen geheimen. Hij komt bij u langs, inspecteert het apparaat en weet snel wat de oorzaak is. De witgoed monteur gaat vervolgens direct aan de slag, waardoor de foutcode E17 bij uw wasmachine snel verholpen is. Neem direct contact op met een witgoed monteur bij u in de buurt om een afspraak te maken!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu