ClickCease

Bosch wasmachine storing E16

Bosch wasmachine storing E16: de deur is niet goed gesloten

Heeft u een Bosch wasmachine in huis? Dan maakt u hier ongetwijfeld meerdere malen per week gebruik van. U gooit vieze spullen in het apparaat, voegt wasmiddel toe, selecteert een programma en drukt op start. In de meeste gevallen begint de wasmachine binnen een paar tellen aan zijn programma. Gebeurt er bij u niets? Dat komt mogelijk doordat op het display van uw Bosch wasmachine storing E16 wordt weergeven. In deze tekst vertellen wij u alles over deze storing.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch wasmachine storing E16

Als de storingscode E16 op het display van uw wasmachine verschijnt, is er iets mis met de deur. Deze storing wordt bijvoorbeeld weergeven als de deur niet goed gesloten is. Zie dit als een soort extra beveiliging, want hierdoor kan er tijdens de wasbeurt geen water uit het apparaat ontsnappen. Zit de deur wel dicht? Controleer dan of er niets tussen zit. Een stuk kleding tussen de deur kan ook een foutcode E16 tot gevolg hebben bij uw Bosch wasmachine.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Wanneer uw Bosch wasmachine de foutcode E16 weergeeft, hoeft u hier meestal geen monteur voor in te schakelen. Nee, want dit probleem kunt u namelijk zelf verhelpen. Wij leggen u hieronder stap voor stap uit hoe u dit probleem verhelpt.

  1. Voel of de deur goed dicht zit. Kunt u hem nog bewegen? Open de deur dan en sluit hem opnieuw.
  2. Controleer of er geen was tussen de deur zit. Is dit wel het geval? Druk dit dan de trommel in.
  3. Druk de deur eventueel met wat extra kracht dicht, zo weet u zeker dat hij goed dicht zit.
  4. Zit de deur goed dicht? Probeer dan of u het programma nu wel kunt starten. Lukt dit? Dan is de E16 storing verholpen.

 3.   De storing door een witgoed monteur op laten lossenBosch wasmachine storing E16

Heeft u meermaals geprobeerd om de deur van uw wasmachine te sluiten, maar blijft de storing aanwezig? Schakel dan een witgoed monteur in. Hij krijgt regelmatig te maken met een E16 storingscode bij een Bosch wasmachine en weet dan ook hoe hij dit moet verhelpen. Over het algemeen repareert hij uw wasmachine binnen een handomdraai. Hierdoor duurt het nooit lang voordat u het apparaat weer kunt gebruiken. Neem via Twistoo contact op met een monteur bij u in de buurt om een afspraak te maken!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu