ClickCease

Bosch vaatwasser storing E25

Bosch vaatwasser storing E25: problemen met afvoerpomp

Als u uw Bosch vaatwasser start, gaat u ervan uit dat het apparaat het programma zonder problemen afrondt. Vaak gebeurt dit ook, maar helaas is dit niet altijd het geval. Het apparaat rondt het programma bijvoorbeeld niet af als er sprake is van een Bosch vaatwasser storing E25. Wordt deze storing op het display van uw vaatwasser weergeven? Dan wilt u dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. Wij vertellen u hier wat u in het geval van een Bosch vaatwasser storing E25 kunt doen

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch vaatwasser storing E25

Als er een E25 storingscode op het display van uw Bosch machine verschijnt, zijn er problemen met de afvoerpomp. Toch is de oorzaak niet altijd direct duidelijk. Dit komt doordat er in feite twee oorzaken ten grondslag kunnen liggen aan een E25 storing. Er kan sprake zijn van een verstopping in de pomp, maar het deksel van dit onderdeel kan eveneens niet meer goed sluiten.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Geeft uw vaatwasser van het merk Bosch de code E25 weer op het display? Dan dient u in actie te komen. U kunt een witgoed monteur inschakelen, maar u kunt dit probleem ook zelf verhelpen. Weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Deze 5 stappen helpen u hier een handje bij.

  1. Sluit uw vaatwasser af van het stroomnet door de stekken uit het stopcontact te halen.
  2. Verwijder de filters uit uw vaatwasser.
  3. Maak het deksel van de pomp los en kijk of er rommel in zit. Is dit het geval? Maak de pomp dan schoon. Verwijder ook eventuele voorwerpen uit de pomp.
  4. Druk het deksel goed op de pomp en plaats de filters terug.
  5. Start een programma en kijk of de E25 storing verholpen is.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenBosch vaatwasser storing F25

Maakt uw vaatwasser zijn programma na het voltooien van het stappenplan weer af? Dan heeft u succesvol de foutcode E25 verholpen. Helaas slaagt niet iedereen erin om dit probleem zelf te verhelpen. Geldt dit ook voor u? Schakel dan een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in. Deze komt zo snel mogelijk naar u toe en verhelpt het probleem binnen een handomdraai. Hierdoor zit u nooit lang zonder vaatwasser. Neem direct contact op met de monteur bij u in de buurt om een afspraak in te plannen!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu