ClickCease

Bosch vaatwasser storing E24

Bosch vaatwasser storing E24: water wordt niet afgevoerd

Aan het einde van een programma voert een Bosch vaatwasser het gebruikte water af. Gebeurt dit niet? Dan is er mogelijk sprake van een Bosch vaatwasser storing E24. Bij deze storing slaagt de machine er namelijk niet meer in om het water af te voeren. Als er sprake is van een E24 foutcode bij uw Bosch vaatwasser, kunt u het apparaat niet meer gebruiken. Hier zit u uiteraard niet op te wachten. Daarom vertellen wij u hier wat u bij deze storing moet doen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch vaatwasser storing E24

Aangezien het water niet wegstroomt bij de vaatwasser storing E24 denkt u mogelijk dat het probleem in de pomp zit. Dit onderdeel kan de storing inderdaad veroorzaken, maar dit geldt voor meerdere onderdelen. In feite kan ieder onderdeel waar water doorheen stroomt de oorzaak van deze storing zijn. Hierdoor kan het betrekkelijk lastig zijn om de exacte oorzaak van de E24 foutcode bij uw Bosch vaatwasser te achterhalen.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Voor sommige vaatwasser storingen moet u een witgoed monteur inschakelen, maar voor een Bosch vaatwasser storing E24 is dit niet noodzakelijk. Als deze storing op het display van uw vaatwasser verschijnt, kunt u het probleem namelijk zelf verhelpen. De onderstaande stappen helpen u hier een handje bij.

  1. Verwijder de stekker van uw vaatwasser uit het stopcontact.
  2. Controleer of er knikken en/of bochten in de afvoerslang zitten. Is dit het geval? Haal deze er dan uit.
  3. Zit er geen knik of bocht in? Voel dan of er iets vastzit in de afvoerslang. Probeer de verstopping uit de afvoer te halen als u deze voelt zitten.
  4. Richt u tot de pomp. Als er rommel in dit onderdeel van uw vaatwasser zit, kan het water namelijk ook niet afgevoerd worden.
  5. Start een programma en kijk of uw vaatwasser het water weer goed afvoert.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurBosch vaatwasser storing E24

Een E24 storing bij uw vaatwasser van Bosch kunt u zelf verhelpen. Toch slaagt niet iedereen hierin. Heeft u reeds verwoede pogingen gedaan, maar blijft het probleem aanwezig? Schakel dan een witgoed monteur in. Hij weet precies hoe hij dit probleem moet verhelpen, waardoor u uw vaatwasser snel weer kunt gebruiken. Neem direct contact op met een aangesloten monteur bij  Twistoo of vul het contactformulier in! De monteur bij u in de buurt zal zo snel mogelijk een afspraak met u inplannen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu