ClickCease

Bosch vaatwasser storing E15

Bosch vaatwasser storing E15: lekkage in bodemplaat

Vaatwassers van Bosch kunnen te maken krijgen met verschillende storingen. Een Bosch vaatwasser storing E15 is hier een voorbeeld van. Verschijnt deze storing op het display van het apparaat? Dan is er sprake van een lekkage in de bodemplaat. Het water vloeit dan vroegtijdig weg uit uw vaatwasser, waardoor de vieze vaat niet schoon wordt. Reden genoeg om dit probleem te lijf te gaan. Daarom vertellen wij u hier wat u moet doen in het geval van een Bosch vaatwasser storing E15.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch vaatwasser storing E15

Wanneer uw Bosch vaatwasser de foutcode E15 aangeeft, is er sprake van een lekkage in de bodemplaat. Dit is vaak het gevolg van slijtage. Deze storing ontstaat niet zomaar, maar is het gevolg van veelvuldig gebruik van uw vaatwasser. Hoort u een vreemd geluid dat u niet bekend voorkomt? Dan kan het maar zo zijn dat er sprake is van deze storing. Daarnaast kan er als gevolg van de storing E15 storing een plas water onder het apparaat komen te liggen.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Geeft uw Bosch vaatwasser de fout E15 aan? Dan betekent dit dat u het apparaat niet naar behoren kunt gebruiken. Reden genoeg om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Met het onderstaande stappenplan kunt u het probleem zelf te lijf gaan.

  1. Ruim uw vaatwasser uit en verwijder het onderste rekje.
  2. Kijk of u een lekkage in de bodemplaat kunt vinden.
  3. Bestel een speciale reparatie set om de storing E15 te verhelpen.
  4. Controleer na reparatie of het probleem verholpen is door een programma te starten. 

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen Bosch vaatwasser storing E15

Met behulp van een reparatieset kunt u zelf een lekkage in de bodemplaat van uw Bosch vaatwasser verhelpen. Hier hoeft u niet handig voor te zijn. Slaagt u er niet in het probleem zelf te verhelpen? Of lijkt het u gewoonweg niet verstandig om zelf aan de slag te gaan met uw vaatwasser? Doe dan een beroep op een van de aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo. Zij weten precies wat ze moeten doen om de foutcode E15 bij uw Bosch vaatwasser te verhelpen. Hierdoor kunt u uw vaatwasser binnen de kortste keren weer gebruiken. Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in om een afspraak te maken met een monteur bij u in de buurt!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu