ClickCease

Bosch vaatwasser storing E01

Bosch vaatwasser storing E01: verwarmingselement kapot

Heeft u een Bosch vaatwasser in huis? Dan gebruikt u deze waarschijnlijk wekelijks. Begrijpelijk, want dit apparaat maakt uw vuile vaat binnen een handomdraai weer schoon. Toch kan uw Bosch vaatwasser dienst weigeren. Dit gebeurt vaak als er sprake is van een storing. Geeft uw Bosch vaatwasser storing E01 aan? Dan is het verwarmingselement kapot. Wij vertellen u in deze tekst alles over dit probleem.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bosch vaatwasser storing E01

Als storingscode E01 op het display van uw Bosch vaatwasser verschijnt, mankeert er iets aan het verwarmingselement.  Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan dit probleem. Zo kan de foutcode E01 bijvoorbeeld het gevolg zijn van een te laag waterniveau. Als het water onder dit element staat, kan dit onderdeel het water niet verwarmen. Komt het verwarmingselement wel volledig onder water te staan? Denk dan niet direct dat het verwarmingselement kapot is. Er kan namelijk ook sprake zijn van een kapotte flow-switch.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Geeft uw vaatwasser van het merk Bosch de code E01 weer op het display? Dan moet u dit probleem verhelpen om uw vaatwasser weer te kunnen gebruiken. Als u enigszins handig bent, komt het onderstaande stappenplan hierbij van pas.

  1. Controleer de verschillende onderdelen van uw afwasmachine. Zodoende weet u wat de oorzaak is van het probleem.
  2. Koop een nieuw onderdeel. Let hierbij goed op het type van uw vaatwasser. Hierdoor weet u welk onderdeel u moet bestellen.
  3. Vervang het onderdeel dat de storing E01 veroorzaakt.
  4. Laat uw vaatwasser een programma draaien en kijk of het probleem verholpen is.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenBosch vaatwasser storing E01

U kunt de vaatwasser storing E01 zelf verhelpen met behulp van het bovenstaande stappenplan. Komt u er zelf niet uit? Of lijkt het u gewoonweg niet verstandig om zelf aan de slag te gaan met uw vaatwasser? Schakel dan een witgoed monteur in. Voor deze specialist kent een vaatwasser van Bosch geen geheimen. Hierdoor slaagt hij er binnen de kortste keren in een de E01 foutcode bij uw Bosch vaatwasser te verhelpen. Neem telefonisch contact op met de monteur bij u in de buurt en maak direct een afspraak!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu