ClickCease

Bauknecht wasmachine storing F8

Bauknecht wasmachine storing F8: oververhitting

Als er een probleem is met uw Bauknecht wasmachine, werkt deze niet meer naar behoren. Mogelijk start het programma zelfs wel helemaal niet meer. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een Bauknecht wasmachine storing F8. Wilt u dit probleem verhelpen? Dan moet u allereerst weten wat de oorzaak is. Dat vertellen wij u in deze tekst. Daarnaast lichten we toe wat u het beste kunt doen in het geval van de foutcode F8.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht wasmachine storing F8

Wanneer uw wasmachine van het merk Bauknecht de code F8 aangeeft, is er sprake van oververhitting. U moet de oorzaak dan vaak zoeken in het verwarmingselement van het apparaat. Deze is namelijk te warm geworden tijdens het programma. Om te voorkomen dat uw wasmachine in brand vliegt, valt het apparaat uit bij oververhitting. Heeft u een wasmachine met display? Dan wordt hierop weergeven dat het om een storing F8 gaat. Bij machines zonder display gaan het servicelampje en het ‘wassen’-lampje branden en de startknop gaat knipperen.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Aangezien het probleem te maken heeft met het verwarmingselement, is dit erg lastig om zelf te repareren. Hier moet u namelijk echt een witgoed monteur voor inschakelen. Zorg er wel voor dat de witgoed monteur makkelijk bij de wasmachine kan. Zo is het probleem nog sneller opgelost.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing op lossenBauknecht wasmachine storing F8

Geeft uw Bauknecht wasmachine de code F8 aan? Dan raden wij u aan om via Twistoo een aangesloten witgoed monteur in te schakelen. U beschikt zelf waarschijnlijk niet over de kennis en kunde om het apparaat weer aan de praat te krijgen. Voor een witgoed monteur is dit een fluitje van een cent. Hij controleert allereerst of de weerstand van het verwarmingselement hoog genoeg is. Als dit niet het geval, is dit inderdaad de oorzaak van het probleem. Hij kan dit onderdeel van uw wasmachine dan meestal direct vervangen. Hierdoor heeft u dus nooit lang last van een storing bij uw Bauknecht wasmachine. Bel direct of vul het contactformulier in om een afspraak te maken!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu