ClickCease

Bauknecht wasmachine storing F7

Bauknecht wasmachine storing F7: motorstoring

Stopt uw Bauknecht wasmachine er vrijwel direct mee nadat het programma gestart is? Of begint het apparaat zelfs helemaal niet te draaien? Dan is er mogelijk sprake van een Bauknecht wasmachine storing F7. Als dit het geval is, wordt dit op het display weergeven. Om het apparaat weer te kunnen gebruiken, moet u deze storing verhelpen. Wij vertellen u hier wat de oorzaak is en hoe u de F7 foutcode verhelpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht wasmachine storing F7

De storingscode F7 duidt op een motorstoring. Hierdoor denkt u mogelijk dat er iets mis is met de motor. Begrijpelijk, maar toch is dit lang niet altijd het geval. Het probleem zit hem namelijk vaak in de koolborstels of de tachospoel. U kunt beide onderdelen bekijken om te zien wat er mankeert. Helaas is voor een leek vaak niet zichtbaar wat er aan de hand is.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Storing F7 bij een wasmachine van Bauknecht is lastig om zelf op te lossen. Er dienen namelijk onderdelen vervangen te worden en dat is een lastige klus. Wat u wel kunt doen, is de wasmachine goed bereikbaar maken voor de witgoed monteur die u in zult moeten schakelen. Zorg ervoor dat de monteur er makkelijk bij kan. Zo is het probleem nog sneller opgelost.

 3.   De storing op laten lossen door een monteurBauknecht wasmachine storing F7

Staat er op het display van uw Bauknecht wasmachine de code F7? Dan denkt u mogelijk dat u een nieuwe wasmachine moet kopen. Dit is gelukkig niet het geval. Een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo kan het apparaat namelijk weer aan de praat krijgen. Hij controleert allereerst of de koolborstels versleten zijn. Als deze versleten zijn, vervangt hij deze borstels. Mankeert er niets aan de koolborstels? Dan kijkt hij hoe het zit met de weerstand van de tachospoel. Wanneer hier iets aan mankeert, kan hij dit onderdeel direct vervangen. Hierdoor werkt uw wasmachine snel weer.

Schakel daarom altijd eerst een witgoed monteur in voor uw defecte Bauknecht wasmachine alvorens u besluit een nieuwe te kopen. Neem telefonisch contact op en maak direct een afspraak!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu