ClickCease

Bauknecht wasmachine storing F6

Bauknecht wasmachine storing F6: storing in motor of tacho

Werkt uw Bauknecht wasmachine niet meer? Dan is er mogelijk sprake van een storing. Koop in dat geval niet direct een nieuwe, want de meeste storingen zijn nog te verhelpen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van een Bauknecht wasmachine storing F6. De wasmachine start bij deze storing wel aan het programma, maar breekt deze na een paar minuten af. Bijzonder vervelend, want hierdoor wordt uw kleding niet schoon. Hieronder leest u wat de oorzaak is van deze storing en hoe u dit probleem verhelpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht wasmachine storing F6

Als uw wasmachine van het merk Bauknecht de foutcode F6 weergeeft op het display, is er iets mis met de motor of de tachospoel of -magneet. Er wordt mogelijk niet of nauwelijks contact meer gemaakt met de motor. Dit onderdeel kan overigens ook defect zijn. De oorzaak hoeft niet per se in de motor te zitten. Het is ook mogelijk dat de tachospoel of -magneet niet meer op de juiste plek zit. In dat geval is er eveneens sprake van de storingscode F6.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Denkt u dat u zelf een F6 storing kunt verhelpen? Dan komt u waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Het repareren of vervangen van de motor of de tachospoel of -magneet vereist namelijk specifieke kennis. Als deze onderdelen niet op de juiste manier gerepareerd of vervangen worden, werkt uw wasmachine helemaal niet meer. De enige mogelijkheid is eigenlijk om een witgoed monteur in te schakelen om de storing te verhelpen.

 3.   Een monteur de storing op laten lossenBauknecht wasmachine storing F6

Schakel daarom altijd een witgoed monteur in via Twistoo als u te maken heeft met de foutcode F6 bij uw Bauknecht wasmachine. De aangesloten monteurs weten door jarenlange ervaring namelijk precies wat zij bij deze storing moeten doen. Hierdoor is uw wasmachine binnen de kortste keren weer te gebruiken. Neem snel telefonisch contact op en maak een afspraak!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu