ClickCease

Bauknecht wasmachine storing F2

Bauknecht wasmachine storing F2: problemen printplaat of waterbeveiliging

Werkt uw Bauknecht wasmachine niet meer? Dan kan dit het gevolg zijn van een storing. Op het display van de wasmachines van dit merk kunnen verschillende storingen weergeven worden. Als uw Bauknecht wasmachine storing F2 aangeeft, kunt u het apparaat niet meer gebruiken. Koop niet direct een nieuwe wasmachine, want u kunt hem nog repareren. Om u een handje te helpen, vertellen wij u op deze pagina wat u kunt doen om foutcode F2 te verhelpen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht wasmachine storing F2

Bij de meeste storingen is direct duidelijk wat het probleem is. Toch is dit bij een F2 storing van een Bauknecht wasmachine niet het geval. Er kunnen namelijk twee oorzaken ten grondslag liggen aan deze storing. Zo kan er een probleem zijn met de waterbeveiliging. Als deze wordt ingeschakeld, kunt u het apparaat niet meer gebruiken. De Bauknecht wasmachine storing kan daarnaast ook veroorzaakt worden door een defecte printplaat. Dit kan er overigens ook voor zorgen dat de waterbeveiliging geactiveerd wordt.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Wij raden u af zelf te proberen een F2 storing te verhelpen. De kans is namelijk aanwezig dat u het probleem alleen maar erger maakt. In dat geval kan een witgoed monteur het apparaat mogelijk niet meer repareren en moet u alsnog een nieuwe kopen. Wat u wel kunt proberen is om de machine te kantelen om het water onderin weg te laten lopen. De waterbeveiliging kan dan worden opgeheven.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurbauknecht wasmachine storing F2

Geeft uw Bauknecht wasmachine de code F2 aan? Neem dan contact op met een van de aangesloten witgoed monteur bij Twistoo. Deze komen zo snel mogelijk bij u langs en kijken wat er aan de hand is met uw wasmachine. Heeft de monteur het probleem gevonden? Dan gaat hij direct aan de slag om dit te verhelpen. Zo kan hij bijvoorbeeld een nieuwe printplaat plaatsen. Hierdoor kunt u uw wasmachine binnen de kortste keren weer gebruiken. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu