ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing F9

Bauknecht vaatwasser storing F9: inlaatstoring

Werkt uw vaatwasser de laatste tijd niet goed meer? Dan kan dit het gevolg zijn van een storing. Op het display van het apparaat wordt in dat geval weergeven om welke storing het gaat. Wordt op uw Bauknecht vaatwasser een storing F9 gemeld? Dan is er sprake van een inlaatstoring. Dit houdt in dat uw machine een overvloed aan water detecteert. In deze tekst leest u wat hiervan de oorzaak is en hoe u deze storing verhelpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing F9

Het is noodzakelijk om uw vaatwasser aan te sluiten op de watertoevoer als u deze wilt gebruiken. Hierdoor wordt er water aangevoerd zodra u een programma start. Als er sprake is van een F9 foutcode wordt er te veel water aangevoerd. Nu denkt u mogelijk dat het helpt om de watertoevoer dicht te draaien. Dit is alleen niet geval. Bij deze storing is er namelijk iets mis met het indicatieprobleem van het apparaat. Zo komt het vaak voor dat de inlaatcombinatie (ook wel bekend als aquastop) geopend blijft. Bovendien kan de indicator zelf defect zijn.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Als gevolg van een Bauknecht vaatwasser storing F9 wordt het programma vroegtijdig afgebroken. Gevolg hiervan is dat uw vaat niet schoon wordt. Wilt u dit probleem zelf verhelpen? Dan biedt het onderstaande stappenplan mogelijk uitkomst.

  1. Trek ten eerste de stekker van uw vaatwasser uit het stopcontact.
  2. Draai de watertoevoer dicht.
  3. Ga op zoek naar de inlaatcombinatie en indicator.
  4. Verwijder deze onderdelen en vervang ze door nieuwe.
  5. Controleer of de nieuwe onderdelen goed afsluiten. Zodoende voorkomt u een lekkage.
  6. Test ten slotte of de F9 storing verholpen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenbauknecht vaatwasser storing F9

Lijkt het u niet verstandig om de inlaatcombinatie of indicator zelf te vervangen? Of blijft het probleem aanwezig nadat u zelf een poging ondernomen heeft? Schakel dan via Twistoo een witgoed monteur in. Hij weet precies hoe hij moet handelen bij de foutcode F9 van uw Bauknecht vaatwasser. Hierdoor kunt u uw vaatwasser binnen de kortste keren weer gebruiken. Neem nu contact op met een van onze aangesloten monteurs door het formulier in te vullen of door uw woonplaats in te geven en het telefoonnummer van de desbetreffende monteur te bellen!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu