ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing F8

Bauknecht vaatwasser storing F8: probleem met waterhoogte

De gemiddelde Nederlander gebruikt een vaatwasser meerdere malen per week. In de meeste gevallen start het programma zonder problemen. Het kan alleen wel gebeuren dat het programma onderbroken wordt vlak nadat u deze gestart heeft. Gebeurt dit bij u ook? Dan is er mogelijk sprake van een Bauknecht vaatwasser storing F8. Wij vertellen u hier wat de oorzaak van dit probleem is en hoe u deze storing kunt verhelpen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing F8

Als er een storingscode F8 op het display verschijnt, is er iets aan de hand met het waterniveau van uw Bauknecht vaatwasser. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de waterindicator van uw vaatwasser kapot zijn. Te veel schuim kan ook leiden tot een Bauknecht vaatwasser storing F8. Dit probleem kan zelfs het gevolg zijn van water in een pan of schaal. Een probleem met de waterhoogte kan tot slot ook veroorzaakt worden door de circulatiepomp. De oorzaak van deze storing kan bij iedereen dus anders zijn.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

De foutcode F8 bij uw Bauknecht vaatwasser kunt u zelf verhelpen. Probleem is alleen dat veel mensen hier nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Geldt dit ook voor u? Dan biedt het onderstaande stappenplan mogelijk houvast.

  1. Schakel de stroom uit.
  2. Draai de watertoevoer dicht.
  3. Inspecteer uw machine. Kijk hoe het met de hoeveelheid schuim zit en of er bijvoorbeeld water in een pan of schaal blijft staan.
  4. Richt u tot de sensor van het waterniveau als bovenstaande niet het geval is en vervang deze.
  5. Plaats alle onderdelen weer terug en kijk of uw vaatwasser weer werkt
  6. Schakel een monteur in als het probleem niet verholpen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenBauknecht vaatwasser storing F8

Slaagt u er zelf niet in de storing te verhelpen? Of lijkt het u gewoonweg niet verstandig hier zelf mee aan de slag te gaan? Geen probleem, want een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo biedt u graag de helpende hand. Als u hem het apparaat laat inspecteren, weet u direct wat er aan de hand is. Uiteraard kan een witgoed monteur uw vaatwasser ook onmiddellijk repareren. Hierdoor ondervindt u niet lang hinder van de F8 foutcode op uw afwasmachine. Maak snel een afspraak door het contactformulier in te vullen of bel de monteur direct!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu