ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing F7

Bauknecht vaatwasser storing F7: motorstoring

Ziet u plots een Bauknecht vaatwasser storing F7 op de display van het apparaat staan? Dan betekent dit dat er iets aan de hand is met het apparaat. U kunt uw vaatwasser in dat geval niet meer gebruiken. Bijzonder vervelend, want hierdoor blijft u met de vieze vaat zitten. Wij helpen u graag bij het verhelpen van dit probleem. We gaan hier in op de oorzaak van de foutcode F7 en vertellen u hoe u deze verhelpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing F7

De storingscode F7 wordt veroorzaak door een storing in de motor van het apparaat. Een motorstoring kan twee verschillende oorzaken hebben. Allereerst kunnen de koolborstels versleten zijn. Als dit het geval is, ontstaat er een storing. Een F7 storing kan ook veroorzaakt worden doordat de tachospoel niet genoeg spanning krijgt.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

De motor is het belangrijkste onderdeel van een vaatwasser. Als deze niet werkt, kunt u het apparaat niet meer gebruiken. Daarom denken veel mensen direct dat zij hiervoor een witgoed monteur in moeten schakelen. Dit kan, maar het hoeft niet. Met het onderstaande stappenplan slaagt u er mogelijk zelf in een Bauknecht vaatwasser storing F7 te verhelpen.

  1. Verwijder de stekker uit het stopcontact.
  2. Sluit de watertoevoer af.
  3. Ga op zoek naar de motor.
  4. Kijk of de koolborstels nog van goede kwaliteit zijn.
  5. Schakel een monteur in als dit niet het geval is. Doe dit ook als het probleem veroorzaakt wordt door een lage spanning op de tachospoel.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenBauknecht vaatwasser storing F7

Heeft u zelf twee linkerhanden? Of weet u niet waar u moet beginnen bij de storing aan uw Bauknecht vaatwasser? Schakel dan een van de aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo in. Voor hen is het verhelpen van deze storing een fluitje van een cent. Zij zien in één oogopslag of er iets mankeert aan de koolborstels. Ook kunnen zij de tachospoel doormeten om te kijken of deze voldoende spanning krijgt. Mocht er inderdaad iets mankeren aan een van deze onderdelen, dan kan een monteur deze ook direct voor u vervangen. Hierdoor is de foutcode F7 binnen een handomdraai verholpen. Neem direct contact op en maak een afspraak!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu