ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing F6

Bauknecht vaatwasser storing F6: watertoevoer controleren

Om uw vaat schoon te krijgen, moet de watertoevoer van uw Bauknecht vaatwasser in orde zijn. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar helaas kunnen er problemen ontstaan met de watertoevoer. Zo kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met een Bauknecht vaatwasser storing F6. Wanneer dit het geval is, werkt de toevoer van uw water niet naar behoren. Dit betekent dat u uw vaatwasser niet kunt gebruiken. Reden genoeg om het probleem te verhelpen. Wij vertellen u hier alles over de oorzaak van de foutcode F6. Ook gaan we in op het verhelpen van deze storing.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing F6

Als er de storingscode F6 op het display verschijnt van uw Bauknecht vaatwasser, is er iets mis met de toevoer van water. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Veel mensen denken in dat geval dat er geen water meer wordt aangevoerd. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Er kan namelijk ook sprake zijn van een registratiefout van uw vaatwasser. In dat geval stroomt er wel water in het apparaat, maar registreert deze dat niet.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Om de F6 fout van uw Bauknecht vaatwasser te verhelpen, moet u allereerst weten wat de oorzaak van het probleem is. U kunt eerst zelf op onderzoek uitgaan. Weet u niet hoe u hierbij te werk gaat? Dan biedt het onderstaande stappenplan mogelijk uitkomst.

  1. Controleer of de kraan open staat. Als dit niet het geval is, kan er namelijk geen water aangevoerd worden.
  2. Schakel het apparaat uit als u wel gewoon water heeft.
  3. Ruim uw vaatwasser uit
  4. Maak de flowsensor, pomp en filters grondig schoon.
  5. Plaats verwijderde onderdelen terug.
  6. Kijk of de storing verholpen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenBauknecht vaatwasser storing F6

Heeft u het bovenstaande stappenplan doorlopen, maar is er nog steeds sprake van een F6 storing? Dan schakelt u een witgoed monteur in. Het probleem is in dat geval namelijk niet zelf te verhelpen. Voor een aangesloten monteur bij Twistoo is dit echter een fluitje van een cent. Zodra u hen contacteert, komt hij zo snel mogelijk naar u toe. Hierdoor is de F6 foutcode snel verholpen en kunt u uw vaatwasser weer probleemloos gebruiken.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu