ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing F4

Bauknecht vaatwasser storing F4: probleem met verwarming

Verschijnt foutcode F4 in het display van uw Bauknecht vaatwasser? Dan ervaart u snel genoeg dat het apparaat niet meer werkt. Bijzonder vervelend, want hierdoor stapelt vieze vaat zich snel op. Reden genoeg om in actie te komen bij een Bauknecht vaatwasser storing F4. Wij vertellen u hier wat de oorzaak is en hoe u deze storing verhelpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing F4

Als er sprake is van storing F4, is er iets mis met het verwarmingselement van uw Bauknecht vaatwasser. Veel mensen denken dat dit onderdeel enkel zorgt voor het drogen van de vaat. Dit is niet het geval. Nee, want het verwarmingselement is namelijk ook verantwoordelijk voor het opwarmen van het water dat wordt aangevoerd. Om het apparaat weer te kunnen gebruiken, moet u eerst de F4 storing verhelpen.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Er zijn mensen die direct een nieuwe vaatwasser kopen als de huidige niet meer werkt. Bij een Bauknecht vaatwasser met de foutcode F4 is dit niet nodig. U kunt het probleem zelf namelijk verhelpen. Doorloop hiervoor het onderstaande stappenplan.

  1. Schakel het apparaat uit.
  2. Draai de watertoevoer dicht.
  3. Maak uw vaatwasser leeg.
  4. Inspecteer het verwarmingselement.
  5. Vervang de stekker van dit onderdeel als deze is doorgebrand.
  6. Controleer tot slot of de storing verholpen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenBauknecht vaatwasser storing F4

Ziet u niets geks aan de stekker van het verwarmingselement? Of blijft de foutcode F4 aanwezig na het doorlopen van de bovenstaande stappen? Schakel dan via Twistoo een witgoed monteur in. Het kan namelijk zijn dat het gehele verwarmingselement vervangen moet worden. Als u hier zelf geen ervaring mee heeft, raden wij u aan dit uit te besteden aan en professional. Zodoende weet u zeker dat de storing aan uw Bauknecht vaatwasser binnen de kortste keren verholpen is. In dat geval kunt u het apparaat snel weer gebruiken. Neem vandaag nog contact op met een van onze aangesloten monteurs en plan direct een afspraak in!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu