ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing F3

Bauknecht vaatwasser storing F3: water wordt niet warm

Geeft uw Bauknecht vaatwasser storing F3 aan? Dan kunt u vaak wel een programma starten. Het probleem is vervolgens dat het apparaat het programma niet afmaakt. Hierdoor blijft u zitten met vieze vaat en dat zorgt ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Om het apparaat weer naar behoren te gebruiken, moet u de storing eerst verhelpen. Daarom vertellen wij u hier wat de oorzaak is en hoe u de F3 storing verhelpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing F3

Het is niet altijd even makkelijk om de oorzaak van de foutcode F3 te vinden. Dit komt vooral doordat het programma wel start, maar niet wordt afgemaakt. Na openen van het apparaat ziet u geen water meer, maar alleen nog zeepresten. Bij storing F3 zit het probleem in de verwarming. Het water in het apparaat wordt namelijk niet of nauwelijks warm. Hierdoor maakt het uw vaatwasser het programma niet af en blijft uw vaat smerig.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

U kunt een F3 foutcode aan uw Bauknecht vaatwasser helaas niet zelf verhelpen. Waarom niet? Omdat het vaak niet duidelijk is waar de oorzaak van het probleem zit.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossenBauknecht vaatwasser storing F3

Om ervoor te zorgen dat uw vaatwasser zijn werk weer goed doet, moet u de storing verhelpen. Schakel hiervoor altijd een witgoed monteur in.

Er is iets mis met de verwarming van het apparaat, maar dit kan door verschillende onderdelen veroorzaakt worden. Mogelijk is er een NTC-sensor defect. Er kan echter ook iets mis zijn met het verwarmingselement. Een witgoed monteur achterhaalt binnen de kortste keren waar het probleem precies zit. Als hij dit eenmaal gevonden heeft, onderneemt hij direct actie. Neem daarom vandaag nog contact op met een van de aangesloten monteurs bij Twistoo. Dan is de storingscode F3 bij uw vaatwasser snel verleden tijd!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu