ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing F2

Bauknecht vaatwasser storing F2: probleem met waterbeveiliging of printplaat

Werkt uw Bauknecht vaatwasser niet meer? Dan is er mogelijk sprake van een storing. Het apparaat geeft in dat geval vaak aan om welk probleem het gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld te maken hebben met een Bauknecht vaatwasser storing F2. Als er sprake is van deze storing, kunt u het apparaat niet meer gebruiken. Reden genoeg om de storing te verhelpen. Wij vertellen u hier wat de oorzaak is en hoe u dit probleem verhelpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing F2

Als u te maken heeft met een de storingscode F2 bij uw Bauknecht vaatwasser kunnen er twee problemen zijn. Mogelijk is er iets mis met de waterbeveiliging, maar de printplaat van het apparaat kan ook defect zijn. Het apparaat geeft niet aan om welke van de twee problemen het gaat. Gelukkig kunt u dit betrekkelijk eenvoudig zelf ontdekken.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Wilt u niet direct een witgoed monteur inschakelen voor een Bauknecht vaatwasser storing F2? Doorloop dan de onderstaande vier stappen en achterhaal wat het probleem is.

  1. Haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Ruim de vaatwasser helemaal uit.
  3. Controleer het apparaat op lekkage(s).
  4.  Kantel de machine en kijk of er water wegloopt. Is dit het geval? Dan schakelt de waterbeveiliging uit en kunt u uw vaatwasser weer gebruiken.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurBauknecht vaatwasser storing F2

Is er na kantelen van het apparaat nog steeds sprake van de foutcode F2 bij uw vaatwasser? Dan zit het probleem waarschijnlijk in de printplaat. Probeer de storing in dat geval niet zelf te verhelpen. U moet namelijk over specifieke kennis beschikken om de printplaat te repareren of te vervangen. Schakel daarom een witgoed monteur in, die is aangesloten bij Twistoo. Zij weten precies wat ze moeten doen bij een defect aan de printplaat van uw vaatwasser. Hierdoor kunt u uw vaatwasser binnen de kortste keren weer gebruiken. Neem direct contact op om een afspraak te maken!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu