ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing F1

Bauknecht vaatwasser storing F1: problemen NTC sensor

Heeft u problemen met uw Bauknecht vaatwasser? Dan ziet u aan de hand van de storingscode wat er aan de hand is. Wanneer het apparaat aangeeft dat er sprake is van een Bauknecht vaatwasser storing F1, slaat uw vaatwasser kort na het starten af. Het water wordt weggepompt en uw vaat is niet schoon. Een bijzonder vervelend probleem. Daarom vertellen wij u hier wat een de storingscode F1 inhoudt en hoe u deze meestal kunt verhelpen.

 1. De oorzaak van deze storing
 2. Zelf de storing oplossen
 3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing F1

Geeft het display van uw Bauknecht vaatwasser aan dat er sprake is van een F1-storing? Dan is er iets mis met de zogeheten NTC-sensor. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor de temperatuur in uw vaatwasser. Als dit onderdeel kapot is, zit er niets anders op dan deze te vervangen. Eerder krijgt het apparaat uw vaat niet schoon.

 2.   Zelf de droger storing oplossen

Een storingscode F1 bij uw vaatwasser kunt u zelf verhelpen. Heeft u dit niet eerder gedaan? Dan weet u niet hoe dit werkt. Met het onderstaande stappenplan krijgt u uw vaatwasser mogelijk weer aan de praat.

 1. Schakel allereerst de stroom uit.
 2. Ruim uw vaatwasser uit.
 3. Verwijder de pomp en filters uit de vaatwasser. Hierna ziet u de NTC-sensor zitten
 4. Maak de sensor vervolgens los.
 5. Koop een nieuwe sensor. Bepaal aan de hand van de oude welke u moet hebben.
 6. Plaats de nieuwe sensor op zijn plek.
 7. Controleer of alles goed aansluit. Zo voorkomt u een lekkage.
 8. Plaats daarna de pomp en filters terug.
 9. Schakel het apparaat in en test tot slot of de storingscode F1 verholpen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossenbauknecht vaatwasser storing F1

Is het probleem na het doorlopen van bovenstaande stappen niet verholpen of voert u sommige stappen liever niet zelf uit? Schakel dan via Twistoo een witgoed monteur in. Hij weet precies wat hij moet doen wanneer uw vaatwasser van het merk Bauknecht de foutcode F1 aangeeft. De kapotte NTC-sensor wordt vervangen door een nieuwe, waardoor u het apparaat snel weer kunt gebruiken. Neem contact en maak direct een afspraak. Onze vakbekwame aangesloten witgoed monteurs komen vervolgens zo snel mogelijk bij u langs!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu