ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing E3

Bauknecht vaatwasser storing E3: storing aan pomp

Heeft u te maken met een Bauknecht vaatwasser storing E3? Dan is er iets mis met de pomp van het apparaat. Mogelijk werkt het onderdeel nog gedeeltelijk, maar het kan ook zijn dat de pomp van uw vaatwasser helemaal niet meer werkt. Gevolg hiervan is dat uw vaatwasser geen programma meer kan draaien. Hieronder geven we u meer informatie over mogelijke oorzaken en oplossingen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing E3

Een storing met code E3 wordt veroorzaakt door een probleem met de pomp. Als uw vaatwasser al behoorlijk oud is, is deze mogelijk aan het einde van zijn latijn. Wanneer dit het geval is, wordt het tijd voor een nieuwe pomp. Koop nooit direct een nieuwe pomp, want een E3 foutcode bij uw Bauknecht vaatwasser kan ook veroorzaakt worden door vuil in de pomp. 

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Als u te maken heeft met een de foutcode E3 bij uw vaatwasser van Bauknecht, kunt u zelf proberen deze storing te verhelpen. Weet u niet wat u moet doen? Doorloop het onderstaande stappenplan dan eens. Mogelijk werkt uw vaatwasser weer na het doorlopen van deze vijf stappen:

  1. Schakel de stroom uit en draai de watertoevoer dicht. Hierdoor krijgt u zelf geen stroomschok als u aan het apparaat werkt. Bovendien ontstaat er geen waterschade.
  2. Ruim de vaatwasser uit. Het is namelijk makkelijker (en prettiger) om in een lege vaatwasser te werken dan in een volle. Haal ook het onderste rekje uit het apparaat.
  3. Ga op zoek naar de pomp. Deze bevindt zich altijd onderin een Bauknecht vaatwasser.
  4. Zorg dat de pomp vrij kan bewegen. Verwijder hiervoor eerst het pompdeksel en haal etensresten en andere rommel weg.
  5. Plaats de verwijderde onderdelen terug en kijk of de storing verholpen is.

 3.    Een witgoed monteur de storing op laten lossen

bauknecht vaatwasser storing E3Bent u er niet in geslaagd om de Bauknecht vaatwasser E3 fout zelf te verhelpen? Of lijkt het u beter hier niet zelf mee aan de slag te gaan? Schakel dan een witgoed monteur in. Zo’n professional weet precies wat hij moet doen. Hierdoor duurt het nooit lang voordat u uw vaatwasser weer kunt gebruiken. Neem contact op met een van de aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo en maak snel een afspraak!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu