ClickCease

Bauknecht vaatwasser storing E1

Bauknecht vaatwasser storing E1: probleem met waterinlaat

Werkt uw Bauknecht vaatwasser niet meer? Dan is er mogelijk sprake van een storing. Als het om de Bauknecht vaatwasser storing E1 gaat, is er een probleem met uw waterinlaat. In dat geval stroomt er geen water meer uw vaatwasser in. Vervelend, want zonder water wordt uw vuile vaat ook niet schoon. Koop niet direct een nieuw apparaat, maar probeer uw Bauknecht vaatwasser eerst te repareren. Wij vertellen u hieronder hoe u te werk gaat bij deze storing.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Bauknecht vaatwasser storing E1

Als u te maken heeft met de storingscode E1 bij uw Bauknecht vaatwasser is er iets mis met de inlaatklep. Zo kan er sprake zijn van een blokkade. Als de inlaatklep geblokkeerd wordt, kan deze niet meer open, waardoor water aanvoeren niet mogelijk is. Naast een blokkade kan de inlaatklep van uw Bauknecht vaatwasser ook defect zijn. Ook dan stroomt er geen water uw vaatwasser in als u een programma start.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

In sommige gevallen kunt u een E1 storing van de Bauknecht vaatwasser zelf verhelpen. Het onderstaande stappenplan helpt u hier mogelijk bij:

  1. Controleer of de toevoer in orde is. Staat de waterkraan bijvoorbeeld wel open? Misschien heeft iemand deze wel dichtgedraaid.
  2. Check of de inlaatklep van uw vaatwasser geblokkeerd is. Is dit het geval? Verwijder de blokkade dan.
  3. Zet de vaatwasser weer aan. Wordt er nu wel water aangevoerd? Dan heeft u de vaatwasser storing E1 verholpen.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Bauknecht vaatwasser storing E1Heeft u de bovenstaande stappen doorlopen, maar is de foutcode E1 van uw vaatwasser van het merk Bauknecht nog niet verholpen? Schakel dan via Twistoo een witgoed monteur in door te bellen of het contactformulier in te vullen. Een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo weet namelijk als geen ander hoe hij een storing in een Bauknecht vaatwasser verhelpt. Zo kan hij bijvoorbeeld de waterinlaat klep van uw vaatwasser repareren of vervangen. In dat geval kunt u het apparaat snel weer gebruiken en is de storing bij uw vaatwasser zo verleden tijd!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu