ClickCease

AEG wasmachine storing E40

AEG wasmachine storing E40: probleem met deurvergrendeling

Als u op de display van uw AEG wasmachine de storing E40 ziet staan, geeft dat aan dat er een probleem is met de deurvergrendeling. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lees nu verder hoe u dit zelf gemakkelijk op kan lossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van AEG wasmachine storing E40

Problemen met de deurvergrendeling bij een AEG wasmachine kan komen door:

  • De deur is niet goed gesloten, hierdoor geeft de AEG wasmachine een foutmelding af en verschijnt de storingscode E40 op het display.
  • Er zit wasgoed tussen de deur, hierdoor kan de wasmachine het wasprogramma niet starten vanwege de deurvergrendelingsbeveiliging en daarom geeft deze de storing E40 af.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

U kunt dit gemakkelijk oplossen door:

  • Te controleren of de deur goed is gesloten op het moment dat u het wasprogramma start.
  • Te controleren of er een stuk wasgoed tussen de wasmachinedeur en de wasmachine zit, als dit het geval is, haal dan de kleding ertussenuit, doe het even goed opnieuw in de wasmachine, sluit de deur van de wasmachine (controleer hierbij voor de zekerheid nog even goed dat er écht niets tussen zit, als dit niet het geval is dan kunt u het wasprogramma weer opnieuw starten.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

AEG wasmachine storing E40 EMocht u al deze stappen hebben uitgevoerd en blijft de melding nog steeds op het display staan? Schakel dan hier een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo in om het op te lossen. De aangesloten monteurs hebben veel ervaring en leveren vakkundig werk, er is geen storing die zij niet kennen! Een afspraak maken kan door telefonisch contact op te nemen of door het contactformulier in te vullen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu