ClickCease

AEG wasmachine storing E10

AEG wasmachine storing E10: storing watertoevoer

Als op de display van uw AEG wasmachine de storing E10 is weergegeven dan komt dat meestal door een verstopte pomp, of door een probleem met de watertoevoer.

 1. De oorzaak van deze storing
 2. Zelf de storing oplossen
 3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van AEG wasmachine storing E10

De storing kan veroorzaakt worden doordat de toevoerslang mogelijk te diep in de afvoer zit. Het kan ook zijn dat er knellingen of knikken in de toevoerslang zitten. Een derde mogelijke oorzaak is dat vuil- en/of kalkaanslag voor een verstopte pomp zorgen.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Om storing E10 zelf te verhelpen zijn er een aantal dingen die u zou kunnen doen:

 1. Controleer of de watertoevoer is afgesloten en of deze dicht is.
 2. Controleer de toevoerslang op knikken en knellingen in uw wasmachine, hierna kunt u even de wasmachine opnieuw opstarten en kijken of de foutcode van de display is verdwenen.
 3. U kunt ook nog de waterkaan losdraaien, zorg er daarbij wel voor dat u een handdoek bij zich heeft. Het kan namelijk goed zijn dat er water uit de kraan komt vanwege de druk die nog op de kraan zit.
 4. Zorg dat u op alle plekken goed controleert op vuilaanslag (of kalkaanslag) en maak deze onderdelen/plekken in uw wasmachine dan ook grondig schoon.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurAEG wasmachine storing E10

Als de AEG wasmachine na de stappen hierboven nog steeds de storingscode E10 aangeeft dan kan dit ook te maken hebben met:

 • Elektronica binnen in de wasmachine
 • Een verstopt ventiel in de wasmachine
 • Een gescheurde bandkabel in de wasmachine
 • De drukschakelaar die niet meer werkt

In bovenstaande gevallen is het verstandig om contact op te nemen met een aangesloten witgoed monteur bij Twistoo om het probleem te verhelpen. Deze monteurs zijn u graag van dienst en weten door jarenlange ervaring precies wat ze moeten doen bij iedere wasmachine storing.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu