ClickCease

AEG vaatwasser storing I50

AEG vaatwasser storing I50: problemen met de motor

Als u op het display van uw AEG vaatwasser storing I50 ziet staan, dan is er sprake van een mankement aan de motor van de vaatwasser. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Wij nemen de oorzaken met u door en hoe u deze storing kan oplossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van AEG vaatwasser storing I50

De storingscode I50 van uw AEG vaatwasser kan komen door verschillende factoren:

  • De vaatwasser kan de circulatiemotor niet aansturen, hierdoor kan het hele proces van de vaatwasser dus niet op gang worden gezet
  • De spanning (in voltage) is te hoog of juist te laag, hierdoor krijgt de motor niet de juiste hoeveelheid spanning om op zijn juiste toeren te draaien en dit leidt tot foutcode I50.
  • De circulatiemotor van uw vaatwasser is geblokkeerd

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Problemen met de motor van uw AEG vaatwasser zijn lastig zelf op te lossen. Hierbij kunt u zelf wel uw vaatwasser nog controleren op kleine voorwerpen in de filters, in de zeef of in de water verzamelbak. Probeer niet aan de motor te zitten, als u dat wel doet kan het probleem misschien zelfs erger worden.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteurAEG vaatwasser storing I50

Als u in de filters, zeef of verzamelbak verder niets kunt vinden, dan is het enige wat u nog kan doen contact opnemen om het probleem te laten bekijken door een monteur. De aangesloten monteurs witgoed monteurs bij Twistoo zijn u graag van dienst bij de reparatie van uw vaatwasser. Wij raden het u niet aan om zelf dingen te doen met betrekking tot de motor. De aangesloten monteurs van Twistoo hebben al jarenlange ervaring en kunnen met alle vaatwasser storingen uit de voeten.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu